Huvudmeny
Den låsta dörren som vetter mot bakgården på Akademiplatsen 1 (Sandgärdet).

2016-09-07 11:00

Varför är dörren ut till bakgården på Sandgärdet larmad och låst?


Den här gången har Inblick fått en fråga om en dörr som vetter ut mot innergården på baksidan av Akademiplatsen 1 (Sandgärdet) och som endast får användas som nödutgång: Borde den inte kunna öppnas av studenterna? Det vore härligt om fler använder ytan, till att fika på etc.

Christina Lindqvist, fastighetssamordnare svarar:

– Ytan utanför dörren ligger i ett skuggigt läge vilket vi tänker inte gör den så attraktiv. Ytan ligger med i arbetet med högskolans campusplan och vi planerar att se över den inom de närmsta åren, innan dess kommer det inte ske några förändringar.

Varför kan högskolan inte testa att redan nu ställa ut möbler och öppna dörren?

– Vi vill inte lägga pengar på en tillfällig lösning, eftersom vi kommer att se över användningen av ytan utanför.

Vad innebär det att ni ser över ytan de närmsta åren?

– Vi planerar att förändra ytan så att den förhoppningsvis kan användas mer, men vi vet idag inte på vilket sätt. Det är en fråga vi tittar på i arbetet med campusplanen.

Kan och får man lov att använda dörren för att ta sig in och ut till innergården? Många parkerar ju sin bil bakom Sandgärdet.

– Nej, vi kan inte öppna dörren, dels på grund av att den riskerar att stå uppställd, dels då det saknas ett vindfång vilket gör att kyla strömmar rakt in, speciellt under vintertid. Det finns redan en entré från parkeringen bakom Sandgärdet. Vi planerar att tydliggöra det eftersom vi har förstått att den är svår att hitta.


Har du en fråga till Inblick?

Du vet väl att du kan ställa dina egna frågor till oss på Inblicksredaktionen.

Text och foto: Solveig Klug