Huvudmeny
Sandra Hedin

2017-04-12 07:00

Sandra tar sikte på arbetsvetenskap


När Sandra Hedin sökte in till utbildningen Organisations- och personalutvecklare i samhället, hade hon först planer på att bli enhetschef inom omsorgen. Nu siktar hon istället på att bli forskare inom arbetsvetenskap.

Vad gjorde du innan du började på utbildningen?

– Jag har arbetat inom omsorgen inom funktionsverksamheten inom offentlig sektor. Vid en validering fick jag smak på att studera och bestämde jag mig för att vidareutveckla mig.

Sandra Hedin
Från: Borås
Har studerat: Organisations- och personalutvecklare i samhället, 180 hp
Studerar: Magisterutbildning med inriktning arbetsvetenskap, 60 hp 

Varför valde du att söka till just Organisations- och personalutvecklare i samhället?

– När jag läste om utbildningens innehåll blev jag genast nyfiken och intresserad av att utveckla mig inom detta ämne. Eftersom jag hade erfarenhet från arbetet inom omsorgen, fanns en tanke om att jobba som enhetschef där.

Varför valde du att studera vid Högskolan i Borås?

– Jag bor i Borås tillsammans med min familj, så det kändes smidigt att kunna läsa på hemorten.

Vad gör man på utbildningen?

– Oj! Du får lära dig massor om organisationer, samhälle och ledarskap. Det är mycket grupparbeten och seminarier, där du får tillfälle att diskutera och reflektera över diverse frågor som kommer upp under utbildningen. Men det finns även utrymme för gemenskap med studiekamraterna.

Vad tycker du om utbildningen?

– Det är en väldigt bra utbildning där du får en bred och användbar kunskap om organisationer och ledarskap för att sedan kunna hantera personalfrågor och samhällsfrågor på ett säkert sätt. Jag måste säga att jag var positivt förvånad över hur mycket jag fick lära mig under utbildningens gång. Jag tyckte mycket om de teoretiska kurserna, där vi fick lära oss om de olika teorierna inom samhälls- och arbetsvetenskapen. Jag tycker att man får en större förståelse för organisationer och samhälle när kunskap genereras från de olika teorierna. Även kurserna psykosociala aspekter, organisation och ledarskap och hållbarhetskurserna var givande och roliga. Jag måste nog säga att jag ser alla programmets kurser som användbara och nyttiga.

Vad tycker du om Högskolan i Borås?

– Det är en bra och trivsam skola med god standard och fräscha utrymmen. Det finns gott om utrymmen för att göra grupparbeten och övriga arbeten.

Du har valt att studera ett år till, på Magisterutbildning med inriktning arbetsvetenskap, vad är målet?

– Jag vill väldigt gärna vidareutveckla mig inom arbetsvetenskapen och mitt mål är att få forska inom detta ämne.

 

Vill du också skapa din framtid i Borås? Läs mer på hb.se/utbildning 
Läs mer om Magisterutbildning med inriktning arbetsvetenskap här

Text: Solveig Klug
Foto: Alaa Alshakkour