Huvudmeny
Madeleine Melcher

2017-02-27 07:00

Digitala idéer driver Madeleine


I och med ett behov av att kunna arbeta digitalt och verktygen för att förverkliga sina idéer valde Madeleine Melcher att söka till webbredaktörprogrammet. De nya kunskaperna har gett henne nya erfarenheter i riktning mot att förverkliga sina drömmar.

Varför valde du att plugga till webbredaktör?

– Jag valde att plugga till webbredaktör på grund av min frustration över att ha många digitala idéer men att inte ha verktygen för att kunna förverkliga några av dem. Jag längtade efter att kunna designa och koda egna webbplatser. Utbildningen såg perfekt ut eftersom den innehöll flera delar om innehållsarbete till webben samtidigt som den även innehöll mycket kod och programmering.

Vad tyckte du om utbildningen?

– Utbildningen har varit väldigt bred rent digitalt, men samtidigt gett mig en stor teoretisk grund att luta mig mot framöver. Dock är det ett område man aldrig blir färdiglärd inom eftersom det ständigt kommer nya direktiv inom design, programmering och digitala trender. Det gäller att man är inställd på att det kommer ske förändringar framöver och våga fortsätta att lära sig nya saker. 

Vad gör du nu?

– Efter utbildningen har jag bland annat arbetat på Expressen som webbredaktör, men jag har även studerat ytterligare på Hyper Island där jag fått en mer praktisk erfarenhet och kontakt med arbetslivet. Parallellt med det har jag drivit ett eget företag inom det digitala området och snickrat på lite egna idéer. Förhoppningsvis lanserar jag en e-handel i början på nästa år. Men jag kommer från och med den 1 januari att arbeta heltid som sociala medier-ansvarig.

Har du några tips till blivande studenter?

– Mina tips till blivande studenter är att både bevaka och synas på sociala medier. Det har gett mig ovärderligt mycket kunskap inom det digitala, men även öppnat upp möjligheter för nya jobb, och vänner för livet! Ett annat tips är att inte vara stressad över att inte kunna allt från början. Programmet har en röd tråd som gör att du i slutet förstår varför du läst alla de kurser du läst.

Vill du också skapa din framtid i Borås? Läs mer på hb.se/utbildning 
Läs mer om Webbredaktör här

Text: Josefine Bjuvefors
Foto: Privat