Huvudmeny
Cecilia Malmberg

2017-02-14 07:00

Hon prisades för sin uppsats


Cecilia Malmberg utvecklades på flera plan under sin studietid i Borås. Dessutom fick hon ett stipendium för sitt examensarbete om hållbarhet.

Fick stipendium för sin uppsats
Cecilia och hennes uppsatspartner Arbenita Dautaj fick under Days of Knowledge 2015 motta ett stipendium för deras examensarbete, ”Att konstruera hållbarhet: Kommunikation inom fast fashion”.

Självklart är de stolta över att ha blivit uppmärksammade och att de har kunnat bidra med forskning inom ett viktigt område.
– Att få motta stipendiet har inneburit en självförtroendeboost och är ett kvitto på att vi har gjort ett bra arbete. Dessutom är det en bra merit för vårt CV.
– I och med utmärkelsen på Days of Knowledge har vi också fått representera Högskolan i Borås i nomineringen till ytterligare ett uppsatspris med fokus på hållbarhet

Cecilia pluggade Civilekonomutbildning med inriktning mot redovisning vid Högskolan i Borås. Hon kände att utbildningen i kombination med hennes tidigare språkstudier skulle kunna leda till en karriär med internationell prägel. Idag arbetar hon som Payment Specialist i Borås och tycker att hon haft stor nytta av sin utbildning.
– Jag kan verkligen rekommendera andra att studera vid Högskolan i Borås eftersom det är en högskola som har integrerat studier, forskning och möten med näringslivet på ett personligt sätt.

Hon upplevde att det var lätt att inhämta kunskap från olika sfärer som gjorde att hon kunde utvecklas både på ett professionellt plan, men också på ett personligt plan.
– Högskolan i Borås har också världens bästa administratörer som alltid gör det lilla extra för att hjälpa studenter och sådant sätter guldkant på studietillvaron.
– För den som vill finns möjligheten att engagera sig i studentkåren, men det finns också andra alternativ, exempelvis ESN där man kan knyta kontakter med personer från världens alla hörn. Som student på Högskolan i Borås kommer du nära både näringsliv, föreningsliv och forskning. Under min tid valde jag att delta i forskningsprojekt via Swedish Institute for Innovative Retailing, SIIR, och jag gick på en hel del inspirationsseminarium både med företagsledare och forskare.

Vill du också skapa din framtid i Borås? Läs mer på hb.se/utbildning
Läs mer om Civilekonomprogrammet här.

Text: Karolina Peeker
Foto: Ulrika Göransson