Huvudmeny
Erik Hedin

2017-03-15 07:00

Erik lockades av det praktiska i utbildningen


När Erik Hedin skulle välja utbildning drogs han till de många praktiska momenten som utbildningen till IT-tekniker erbjöd samt praktiken sista terminen.

Varför valde du att läsa till IT-tekniker?

– Till och börja med är jag intresserad av IT. Jag kollade på flera olika program och såg att den här hade många praktiska moment samt praktik sista terminen vilket lockade mig. Sen tror jag att det kan vara kul att jobba i IT-branschen och att det kan vara något jag kommer att trivas med.

Erik Hedin
Ålder: 
24 år
Program: 
IT-tekniker
Vart pluggar du helst? 
Hemma i lugn och ro
Vad vill du bli? 
En bra anställd

Vad är det bästa med utbildningen?

– Det bästa är att vi jobbar mycket praktiskt och mycket tillsammans, lärarna är också väldigt närvarande hela tiden. Till exempel, under kursen Nätverk I, då vi installerade ett helt datorsystem för ett mindre företag där lärarna är våra ”chefer”. Vi jobbar dessutom med både program- och hårdvara i utbildningen och det är mycket pill. Vi läser också teori såklart, till exempel har vi två föreläsningar följt av en labb där vi får koppla teori med praktik. En annan bra sak är också att utbildningen bara är två år, så man kommer snabbt ut i arbetslivet.

Möttes dina förväntningar på utbildningen?

– Än så länge känner jag det, jag har verkligen fått lära mig det jag trodde att jag skulle få lära mig. Och mer. Till exempel så har jag fått kunskaper inom viritualisering, något jag inte kände till sedan tidigare. Det handlar om att istället för att ha många fysiska servrar har man bara en kraftfull server man viritualiserar servrar i.

Vad tycker du om Högskolan i Borås som lärosäte?

– Jag tycker det funkar bra här på högskolan. Både människorna och lärarna är trevliga. Det är lugnt och harmoniskt och så finns det gott kaffe. Det bästa kaffet har de i Röda matsalen.

Har du några tips till blivande studenter?

– Du måste vara beredd på att ge 100 % och gå in helhjärtat. Det här är inte gymnasiet längre och du måste vara förberedd på att arbeta. Visst kan det vara svårt ibland, men ge inte upp!

 

Vill du också skapa din framtid i Borås? Läs mer på hb.se/utbildning 
Läs mer om IT-tekniker här

Text: Josefine Bjuvefors
Foto: Alaa Alshakkour