Huvudmeny

Sökes: Vinnande recept

Uthålligt framgångsrika idrottsklubbar har god ordning på ekonomi och organisation i kombination med proffsiga förmågor och stark laglojalitet. Det är resultatet av den första delen i studien Top Performance, ett samarbete mellan Högskolan i Borås och Högskolan i Skövde. Nu ska forskarna gå vidare och studera hur arbetslivet kan dra nytta av kunskapen.

Illustration över basketmatch

– Uthållig framgång bygger på många olika faktorer som kombineras på ett skickligt sätt, säger Stefan Tengblad, professor i företagsekonomi vid Högskolan i Skövde som tillsammans med Margareta Oudhuis, professor i arbetsvetenskap vid Högskolan i Borås, driver forskningsprojektet Top Performance – Från sporthall till styrelserum.
Forskarna har studerat ett antal framgångsrika föreningar med obrutna sviter i högsta serierna inom fotboll, handboll, ishockey och basket. De har intervjuat klubbrepresentanter på olika nivåer samt tränare och spelare. Och de fann ingen snabb lösning.
– Att sparka tränaren eller byta ut spelare när det går dåligt är ingen lösning. Då är istället enighet i ledningen viktig och att man vågar gå vidare och jobba långsiktigt, säger Margareta Oudhuis.
Ett exempel är Elfsborgs If där tränaren Magnus Haglund inte hade det så lätt i början men sedan tog laget till sitt första SM-guld på 45 år 2006. Han stannade som tränare i Elfsborg i åtta år.

God ekonomi en av framgångsfaktorerna

De viktigaste faktorerna för framgång är enligt studien organisatoriska strukturer och processer kopplat till ordnad ekonomi, goda omvärldsrelationer och lagbygge, där kommunikativa ledare är ett tydligt inslag.
– Om dessa faktorer saknas i ett lag eller inom arbetslivet kan det bli svajigt, säger Stefan Tengblad.
Bild på Stefan Tengblad och Margareta OudhuisNya arenor visade sig också ha varit avgörande för flera av klubbarna. Det gällde även handboll och basket som har kunnat bygga in kringarrangemang som ökar intresset och intäkterna. Att ekonomin är viktig var kanske inte så förvånande, men pengar i sig ger ingen framgång. Däremot kan en god ekonomi skapa lugn vid tillfälliga svackor, till exempel att man kan ha råd att bryta ett dåligt kontrakt.
– En av de viktigaste lärdomarna att ta med in i arbetslivet är nog den ständiga ambitionen att bli bäst och förmågan att skapa en miljö som gör det möjligt att prestera på topp. I klubbarna fanns ett positivt klimat och ett brinnande, utvecklingsdrivet och målinriktat engagemang som vi tror arbetslivet skulle behöva mer av, säger Margareta Oudhuis.
Studien finansieras av Vinnova, med Sustainable Performance AB som förvaltare. Det övergripande målet för forskarna är att hitta verktyg för organisationsutveckling.

Text: Florence Oppenheim
Foto: Martin Karlsson
Illustration: Li Rosén

Läs mer

Den här artikeln har publicerats i högskolans forskningsmagasin 1866. Läs mer om magasinet här.