Huvudmeny

Nyhetsarkiv


Centrum för Arbetsliv och Vetenskap
2016
Välj

Färgpalett

Nästa seminarium bjuder på ny innovationspalett

Den 6 oktober är det dags för CAV:s seminarium ”Vad kan man ha innovationer till?”

Högskolan i Borås

Hallå där, Lennart Svensson!

”Hur ska forskare och arbetsliv samverka för att främja innovation?”. Lennart Svensson berättar om innehållet i CAVS:s första frukostseminarium 7/9.


Arbetslivsforskare som kan förändra samhället

Arbetslivsforskare har möjlighet att göra skillnad – även om de ibland är lite obekväma. Vad är på gång inom arbetslivsforskning just nu?


4 miljoner för en attraktiv hemtjänst i Göteborg

Forskare vid Högskolan i Borås beviljas nu 3 991 000 kronor från AFA Försäkring för att för att bidra till en attraktiv hemtjänst i Göteborgs Stad.


Hjältekultur bland chefer leder inte till framgång

Ny forskning från Högskolan i Borås visar att det saknas förutsättningar för chefer att leda hållbart. Detta ska diskuteras på Almedalen i sommar.


Konkurrensfördel om chefen inte står för tänkandet själv

Det inkluderande ledarskapet är fortfarande framgångsrikt. Forskare och chefer menar till och med att medarbetarinflytande har framtiden för sig.


Chefer – ta stöd av varandra

Forskare vid Högskolan i Borås och KTH presenterar nu ett arbetsmaterial som stödjer chefer att leda hållbart i vardag och förändring.


Att leda i team – ett framgångskoncept från idrottsvärlden

Att vara ledare och tränare i en elitidrottsklubb är en i hög grad utsatt position, därför finns det poänger med att leda i team.


Lär dig om rasism i vardagliga situationer

Oscar Pripp, docent vid Uppsala universitet, berättar om vardagsrasism på jobbet under vårens andra CAV-seminarium den 13 april.


SydVästenpriset delades ut för första gången

Vinnare blev Catarihna Petersson, områdeschef inom hälso- och sjukvård i Tranemo kommun, och Anki Snygg, verksamhetschef vid anestesikliniken på SÄS....