Huvudmeny
Man vid dator

2017-09-05 10:31

Nya Ladok införs vecka 38 - vad du som lärare behöver göra innan


Det närmar sig med övergången till nya Ladok. Här sammanfattar vi vad du som är lärare behöver tänka på inför förändringen.

Förändringen till nya Ladok innebär att alla examinatorer kommer att attestera betyg digitalt i Ladok. Det möjliggör också för lärare att lägga in resultat direkt i systemet.

Under uppgraderingen är Ladok är stängt 15–24 september. Under den perioden kommer varken administratörer eller studenter kunna göra några registreringar i Ladok. Det är därför viktigt att alla uppgifter som ska finnas med lämnas till administratörerna i god tid. 14 september är sista dag att rapportera betyg.

Vid eventuella frågor är det utbildningsadministratörerna på respektive akademi som ska kontaktas. Utbildningsadministratörerna nås via e-postadresserna a1@hb.se, a2@hb.se, a3@hb.se.

Viktig behörighetsblankett

All undervisande personal som behöver tillgång att rapportera i Ladok behöver skicka in en behörighetsblankett senast 14 september, så att uppgifterna kan läggas in i det nya systemet. Ladda ner behörighetsblankett (pdf).

Påminn studenterna

Påminn gärna studenter om att anmäla sig senast 14 september till de tentamenstillfällen som kommer att gå under perioden 22 september - 7 oktober. För tentamenstillfällen från måndag 9 oktober öppnar anmälan 27 september och sista anmälan är återigen senast 7 dagar före tentamenstillfället.

Läs mer

Samlad information om övergången till nya Ladok. 

Text: Henrik Grönberg