89 sjuksköterskor klara för jobb - Nyheter - Högskolan i Borås
Huvudmeny

2017-01-15 12:14

89 sjuksköterskor klara för jobb


De sjuksköterskor som Högskolan i Borås utbildar behövs på arbetsmarknaden. Fredagen den 13 januari firades 89 nyblivna sjuksköterskor examenshögtid i Gustav Adolfs kyrka, och de allra flesta har redan fått anställning.

– Jag har trivts bra med utbildningen och det känns fantastiskt att ta examen. Jag börjar jobba direkt på sjukhuset i Alingsås, sade Christoffer Ström efter han kommit ut från kyrkan.

En annan berättade om arbete på Ortopeden på Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS), redan på måndag. Och så Julia Gärskog som ska resa innan det är dags att gå ut i arbetslivet.

– Först ska jag resa till Asien och sedan ska jag jobba på lungavdelningen på SÄS, sade hon glatt.

Vad har varit bäst med utbildningen?

– Vissa lärare har varit riktigt bra och att det har varit mycket praktik.

Under examenshögtiden bjöds på tal och sång, utdelning av sjuksköterskebroscher och stipendier.

Studentens tal hölls av Magdalena Annenkov och hon passade på att hylla både klasskamrater och lärare för goda insatser under de gångna tre åren.

– Dra mig baklänges vilken resa vi har gjort, jag tycker att vi alla förtjänar en stor applåd, avslutade hon varpå kyrkan fylldes med jubel.  

Prisades för bästa uppsats

Eva-Britt Würstenhagen, studierektor för verksamhetsförlagd utbildning vid SÄS, delade ut stipendium för bästa kandidat - och magisteruppsats. Tiffany Brixtorp och Amanda Olsson prisades för kandidatuppsatsen ”Upplevelser av att leva med Diabetes typ 1 – Ett familjeperspektiv” och Stephanie Listerfelt och Christin Sundstedt för magisteruppsatsen ”Olik vård som blir lika – Sjuksköterskors och undersköterskors upplevelser och erfarenheter av att vårda patienter med annan kulturell tillhörighet inom intensivvård”.

Text och foto: Rebecca Lindholm