Gör som Etnik Morina – upptäck Drivhuset! - Nyheter - Högskolan i Borås
Huvudmeny
Etnik Morina.

2016-05-09 15:45

Gör som Etnik Morina – upptäck Drivhuset!


Etnik Morina läser sista året på Industriell ekonomi - arbetsorganisation och ledarskap vid Högskolan i Borås. Redan under sin första dag på högskolan introducerades han i Drivhusets verksamhet. Genom deras affärsutvecklingsutbildning LOOPA har han fått lära sig hur man utvecklar och driver en affärsidé.

– Jag hade en idé till en plattform, där studenter hjälper varandra med studierna, som jag ville få hjälp med att utveckla. Genom erfarna och kompetenta affärsutvecklare på Drivhuset får man sedan möjligheten att testa sin idé mot potentiella kunder för att se om den fungerar på marknaden, berättar Etnik Morina. 

Drivhuset är en mötesplats för dig som vill utveckla affärsidéer eller funderar på att starta och driva eget. Deras affärsutvecklingsutbildning LOOPA kombinerar teori med workshops och personlig vägledning för hjälpa dig att utveckla en konkret affärsidé och hitta en plats på marknaden.

Värdefulla kontakter

– LOOPA var en mycket lärorik utbildning som gett mig nya insikter och inspiration till affärsutveckling. Den har också gett mig möjligheten att knyta värdefulla kontakter med andra entreprenörer och företag, förklarar Etnik Morina. 

Han har också deltagit i Drivhusets Social Impact lab. Där fick han ta sig an utmaningen att lösa uppdrag åt lokala organisationer i Sjuhärad kopplat till den rådande flyktingkrisen.

– Jag jobbade med ett uppdrag åt Fadderverksamheten för nyanlända med att ta fram idéer för hur vi kan locka fler män att bli faddrar. Det var en spännande utmaning att ta sig an ett verkligt samhällsproblem och försöka göra skillnad, berättar Etnik Morina.

I framtiden vill Etnik Morina starta eget, IT hade varit intressant, berättar han. Vad det än blir för affärsidé så kommer han dra nytta av erfarenheterna och kontakterna från Drivhuset.

– Mina erfarenheter från Drivhuset, både LOOPA och Social Impact lab är bra meriter att ha med sig till yrkeslivet, säger Etnik Morina.

Nyfiken på Drivhusets verksamhet?

Är du nyfiken, driven och engagerad precis som Etnik Morina, kolla då in Drivhusets verksamhet. 

Läs mer om Drivhuset Borås.

Text och foto: Jon Ulvsgärd