Huvudmeny
Pass på en världskarta

Utlandsstudier

Är du sugen på omväxling? Vill du lära dig ett nytt språk? Vill du träffa nya vänner från hela världen? Som student vid Högskolan i Borås har du många möjligheter att åka utomlands under din studietid. 

Studier eller praktik utomlands är en fantastisk möjlighet för dig som vill lära känna en annan kultur, skaffa upplevelser för livet och värdefulla meriter. 

Ta chansen och upptäck världen

För en bred översikt så rekommenderar vi att du laddar ner och läser vår Studenthandbok. Där kan du i lugn och ro ta del av dina möjligheter till utlandsvistelse under studietiden i Borås. Studenthandbok - Ta chansen och upplev världen (pdf).

Studier vid ett partneruniversitet

Att studera vid ett partneruniversitet innebär att du byter en eller två terminers studier vid högskolan mot motsvarande studier vid något av våra partneruniversitet. Tillsammans med oss på högskolan planerar du valet av kurser vid partneruniversitetet så att du får tillgodoräkna dig dina utbytesstudier vid hemkomsten. Det finns flera stipendier för studier vid partneruniversitet. Läs mer om de olika stipendierna.

Exjobb, fältstudier och praktik

Uppsatser och examensarbeten kan genomföras i form av fältstudier, då du i ett annat land samlar material till din uppsats. Här kan du läsa mer om fältstudier utomlands.

En annan möjlighet är att praktisera på ett företag eller en organisation utomlands under dina studier eller efter avslutade studier. Att få omsätta sina kunskaper i praktiken i ett annat land kan vara en lärorik och spännande erfarenhet. Är du intresserad av att att knyta kontakter och skaffa dig ett försprång på arbetsmarknaden kan du läsa om utlandspraktik här.

Andra möjligheter

Om du inte vill läsa vid de universitet som Högskolan i Borås erbjuder kan du resa iväg på egen hand. Det kallas Freemover. Då studerar du vid ett universitet utomlands som inte är ett av högskolans partneruniversitet. Läs mer om studier på egen hand.

Kontakta oss

Kontakta oss om du har några frågor och besök oss även på vår Facebooksida (extern länk) där du gärna får lämna kommentarer och ställa frågor.