Huvudmeny

Steg-för-steg-guide, distansstudier

OBS! Det går inte att skapa ett konto eller registrera sig innan 15 augusti.

1. Skapa ett studentkonto

Som ny student kan du inte skapa ett konto innan den 15 augusti. Har du studerat på högskolan i Borås tidigare så ska du kunna skapa/öppna upp ett/ditt konto.

Klicka här för att skapa ditt studentkonto.

2. Registrera dig

Du måste registrera dig för att inte förlora din plats på det program eller de kurser du har blivit antagen till. Registreringen är öppen 15 - 22 augusti 2016.

3. Sök upp din kurs- eller programsida

kurs- och programtorget har varje kurs och program en egen sida. Här kan du ta del av välkomstbrev, kontaktinformation, kursplaner, litteraturlistor, utbildningsplaner, utvärderingar och övriga dokument, det vill säga allt för din kurs eller ditt program.

4. Logga in i PING PONG

PING PONG är Högskolan i Borås gemensamma webbaserade lärplattform som används i många av våra utbildningar. Du kan komma åt PING PONG via datorn men tjänsten finns även som mobilapp. När du registrerat dig på din utbildning och skaffat ditt användarkonto kan du logga in i PING PONG. Du använder samma användar-id och lösenord som du har till ditt datakonto på Högskolan i Borås. Ladda ner PING PONG-appen till iPhone eller Ladda ner PING PONG-appen till Android

5. Kolla in e-post, schema och studieresultat

Kolla in webb- och mobiltjänster, läs din e-post, håll koll ditt schema och kontrollera dina studieresultat. Dessa tjänster utförs genom webb- och mobiltjänster som alla finns samlade på en gemensam sida.

6. Låna böcker på högskolans bibliotek

Som student vid någon av Högskolan i Borås distansutbildningar har du möjlighet att ta del av alla bibliotekets tjänster. Du kan till exempel få böcker och tidskriftsartiklar skickade till dig och hemifrån kommer du åt de flesta av de databaser biblioteket har abonnemang på. Här finns information till dig som distansstudent om lånekort, fjärrlån med mera