Huvudmeny

Sex, samlevnad och relationer

Att ha funderingar kring sin sexualitet eller samlivet med en partner är inget konstigt eller ovanligt. Ibland kan det vara svårt att prata om dessa frågor.

Bild på två händer som håller varandra

Till Studenthälsan kan du alltid komma om du har frågor kring sex, samlevnad och relationer. Kan inte vi hjälpa dig hänvisar vi dig vidare till rätt instans.

På Studenthälsan kan du köpa kondomer till inköpspris.

Just nu är det mycket diskussioner och skriverier i media om sexuella trakasserier och övergrepp. Det kan väcka till liv händelser hos en själv som ligger bakåt i tiden. Om Du behöver tala med någon kan du höra av dig till oss på Studenthälsan, till Ungdomsmottagningen telefon 033-20 4430  (om du är under 25 år) eller till kurator på Kvinnokliniken telefon 033 - 616 17 22 och 033 - 616 17 26. 

Oroar du dig över att du kan ha blivit smittad av någon sexuellt överförbar sjukdom kan du kontakta Ungdomsmottagningen (om du är under 25 år) eller STD-mottagningen på SÄS. Att testa sig för könssjukdomar är kostnadsfritt.

Läs mer om sex och relationer:

Klamydiamåndagen

Klamydiamåndagen är en nationell kampanj som syftar till att öka klamydiatestning. Klamydia är en av de vanligaste könssjukdomarna bland unga i Sverige. Klamydia kan överföras vid alla typer av sex utan kondom. Infektionen känns inte alltid så har du någon gång haft oskyddat sex är det smart att ta ett klamydiatest.

Gå in på www.klamydiamandagen.se (extern länk) där finner du mer information om klamydia och hur och var du kan testa dig. Där kan du också välja att beställa ett hemtest för klamydia.