Huvudmeny

Sex, samlevnad och relationer

Att ha funderingar kring sin sexualitet eller samlivet med en partner är inget konstigt eller ovanligt. Ibland kan det vara svårt att prata om dessa frågor.

Bild på två händer som håller varandra

Till Studenthälsan kan du alltid komma om du har frågor kring sex, samlevnad och relationer. Kan inte vi hjälpa dig hänvisar vi dig vidare till rätt instans.

På Studenthälsan kan du köpa kondomer till inköpspris.

Oroar du dig över att du kan ha blivit smittad av någon sexuellt överförbar sjukdom kan du kontakta Ungdomsmottagningen (om du är under 25 år) eller STD-mottagningen på SÄS. Att testa sig för könssjukdomar är kostnadsfritt.

Läs mer om sex och relationer:

Klamydiamåndagen

Klamydiamåndagen är en nationell kampanj som syftar till att öka klamydiatestning. Klamydia är en av de vanligaste könssjukdomarna bland unga i Sverige. Klamydia kan överföras vid alla typer av sex utan kondom. Infektionen känns inte alltid så har du någon gång haft oskyddat sex är det smart att ta ett klamydiatest.

Gå in på www.klamydiamandagen.se (extern länk) där finner du mer information om klamydia och hur och var du kan testa dig. Där kan du också välja att beställa ett hemtest för klamydia.  

Testa dig för könssjukdomar på Studenthälsan

Den 20 oktober kl. 14:00-15:30 kan du komma till Studenthälsan och testa dig för könssjukdomar. Det är drop-in så det krävs ingen föranmälan.
Det riktar sig främst till dig som inte har några symtom utan vill testa dig för säkerhets skull.

Testerna är kostnadsfria. Glöm inte att ta med giltig ID-handling. 

Obs du får inte ha kissat de senaste 2 timmarna före provtagningen, du får heller inte ha pågående menstruation.