Sex, samlevnad och relationer - Högskolan i Borås
Huvudmeny
Bild på två händer formade som ett hjärta

Sex, samlevnad och relationer

Att ha funderingar kring sin sexualitet eller samlivet med en partner är inget konstigt eller ovanligt. Ibland kan det vara svårt att prata om dessa frågor.

Till Studenthälsan kan du alltid komma om du har frågor kring sex, samlevnad och relationer. Kan inte vi hjälpa dig hänvisar vi dig vidare till rätt instans.

Oroar du dig över att du kan ha blivit smittad av någon sexuellt överförbar sjukdom kan du kontakta Ungdomsmottagningen (om du är under 25 år) eller STD-mottagningen på SÄS. Att testa sig för könssjukdomar är kostnadsfritt.

Läs mer om sex och relationer:

Klamydiamåndagen - hemtest

Klamydiamåndagen är en nationell kampanj som syftar till att öka klamydiatestning. Klamydia är en av de vanligaste könssjukdomarna bland unga i Sverige. Klamydia kan överföras vid alla typer av sex utan kondom. Infektionen känns inte alltid så har du någon gång haft oskyddat sex är det smart att ta ett klamydiatest.

Gå in på www.klamydiamandagen.se (extern länk) där finner du mer information om klamydia och hur och var du kan testa dig. Där kan du också välja att beställa ett hemtest för klamydia.