Huvudmeny
Bild på två händer formade som ett hjärta

Sex, samlevnad och relationer

Att ha funderingar kring sin sexualitet eller samlivet med en partner är inget konstigt eller ovanligt. Ibland kan det vara svårt att prata om dessa frågor.

Till Studenthälsan kan du alltid komma om du har frågor kring sex, samlevnad och relationer. Kan inte vi hjälpa dig hänvisar vi dig vidare till rätt instans.

Oroar du dig över att du kan ha blivit smittad av någon sexuellt överförbar sjukdom kan du kontakta Ungdomsmottagningen (om du är under 25 år) eller STD-mottagningen på SÄS. Att testa sig för könssjukdomar är kostnadsfritt.

Läs mer om sex och relationer:

World Aids Day 1 december

Den 1 december är det World Aids Day och det kommer vi uppmärksamma på högskolan genom att Studenthälsan tillsammans med Hud/STD mottagningen, Smittskyddsenheten, Infektionsmottagningen, Ungdomsmottagningen och RFSL kommer att stå i Balder entré och svara på frågor gällande AIDS/HIV.
Vi kommer även bjuda på glögg och pepparkakor och dela ut gratis kondomer.

Tid: 1 december kl 9.30 - 13.30
Plats: Balder entré

Testa dig på Studenthälsan

Den 1 december kl 9.30 - 13.30 kan du testa dig för könssjukdomar och/eller HIV på Studenthälsan.
Riktar sig främst till dig som är utan besvär men som vill testa dig för säkerhets skull. Testen är kostnadsfria.
OBS! Tänk på att inte kissa 2 timmar före provtagningen samt ta med giltigt ID.

Tid: 1 december kl 9.30 - 13.30
Plats: Studenthälsan L 538
Anmälan: Ingen föranmälan, drop-in.

 

Klamydiamåndagen - hemtest

Klamydiamåndagen är en nationell kampanj som syftar till att öka klamydiatestning. Klamydia är en av de vanligaste könssjukdomarna bland unga i Sverige. Klamydia kan överföras vid alla typer av sex utan kondom. Infektionen känns inte alltid så har du någon gång haft oskyddat sex är det smart att ta ett klamydiatest.

Gå in på www.klamydiamandagen.se (extern länk) där finner du mer information om klamydia och hur och var du kan testa dig. Där kan du också välja att beställa ett hemtest för klamydia.