Huvudmeny

Hälsa

Drop-in-mottagning hos sjuksköterska

Hos sjuksköterskan kan du få hjälp med rådgivning i hälsofrågor, göra enklare hälsoundersökningar eller få hjälp med enklare sjukvårdande behandlingar. 

Tid: Måndag–torsdag, kl. 10:00–12:30
Plats: L538, Studenthälsan


 

Hjärtlungräddning

Vill du lära dig göra hjärtlungräddning, använda en hjärtstartare samt lära dig vad du bör göra om någon satt i halsen? Utbildningen tar ca 2 timmar. Efter kursen får du ett utbildningsintyg.  

Tid: Nästa tillfälle planerat till höstterminen 2017.
Plats: 
Anmälan: Vid frågor kontakta anna-lena.jingnas@hb.se

 Rökavvänjning

Vet du om att rökning ökar stress, ångest och sömnproblem. Det kan även vara lättare att få jobb om du är rökfri. Vill du få hjälp att sluta?
Anmäl dig till en rökavvänjningskurs, vi träffas vid 3 tillfällen. 

Tid: Start när minst 6 st anmälda. 
Anmälan: Intresseanmälan - kontakta anna-lena.jingnas@hb.seVåga tala-kurs

Kursen vänder sig till dig som i en liten grupp vill träna dig i att bli bättre på att framträda och våga yttra dig i olika gruppsammanhang. Fokus under kursen är praktiska övningar. 

Nästa kurs planeras till höstterminen 2017.

Anmälan: Vid frågor kontakta camilla.bostrom@hb.se


Mindfulness 

Att vara mindful är att vara medvetet närvarande, att vara här och nu. Mindfulness kan beskrivas som motsatsen till att gå på autopilot och har visat sig ge flera positiva effekter. Genom att träna mindfulness kan vi t.ex. förbättra vår koncentrationsförmåga, bli bättre på att reglera våra känslor och minska vår stress. 
Studenthälsan erbjuder möjlighet att prova på mindfulness. Du kan välja mellan en workshop och/eller en introduktionskurs om tre tillfällen. 

Workshop i mindfulness

Kort introduktion till vad mindfulness är och hur du kan komma igång. Vi gör olika övningar tillsammans. 
 
Anmälan: Vid frågor kontakta camilla.bostrom@hb.se.

Introduktionskurs i mindfulness

Kursen består av tre tillfällen. Vid kurstillfällena ligger fokus på att vi gör olika mindfulnessövningar. Det finns också tid för samtal och reflektion. Mellan kurstillfällena övar deltagarna hemma en stund varje dag. Vi ser gärna att man deltar vid samtliga kurstillfällen. 
 
Anmälan: Vid frågor kontakta camilla.bostrom@hb.se.