Huvudmeny

Agenda 2030 – en ny agenda för global hållbar utveckling och en bättre värld för alla!

Vad innebär Agenda 2030 och hur kan vi bidra till att den uppfylls? Välkommen till ett inspirerande seminarium på Textilhögskolan. 

Världens länder har enats om 17 globala mål för hållbar utveckling, även kallat Agenda 2030. För att målen ska bli verklighet behövs inte bara insatser från rege-ringar, utan ett brett deltagande från alla aktörer - näringslivet, civilsamhället, den offentliga sektorn och akademin; stora som små.Dagens ämnen handlar om Textil och Mode i ex. genusperspektiv,produktions- och konsumtionsmönster, hållbar utveckling. I panelsamtaletfokuserar vi på måluppfyllelse och det konkreta arbetet med att nå de globala målen. Studenter från Textilhögskolan och externa deltagare är inbjudna.

Dag och tid: Måndag 17 oktober kl 13:00
Plats: Vestindien C, Textile Fashion Center

Program

13:00 Föreläsning om Agenda 2030. Alexander Atarodi, Sida
13:45 Kaffepaus
14:00 Panelsamtal- Textil och mode i Agenda 2030.

Paneldeltagare:

Alexander Atarodi, Sida
Jonas Larsson, universitetslektor, Textilhögskolan
Zandra Jönsson, CSR Västsverige
Ida Legnemark, kommunpolitiker i Borås (V)

Moderator: Jan Carlsson, Textilhögskolan.

I panelsamtalet fokuserar vi på måluppfyllelse och det konkreta arbetet med att nå de Globala målen. Vilken roll har de olika aktörerna och hur kommer arbetet att se ut, vilket ansvar har Sida, Borås Stad, högskolan och näringslivet?

Arrangeras av. Borås stad, Fairtrade Sverige, Textilhögskolan, CSR Västsverige, SIDA. 

Seminariet hålls på svenska och är en del av Fairtrade Fokusveckorna 2016 och Internationella veckan, Högskolan Borås. Föranmälan krävs senast 13 oktober. 

Anmälan är stängd.