Huvudmeny

Nyhetsarkiv


Textilhögskolan
2017
Välj

Examenskollektioner från EXIT17

Examenskollektioner visas på Fashion Week i Stockholm

Avgångsstudenterna i modedesign visar sina examenskollektioner för den samlade svenska och internationella pressen under Fashion Week i Stockholm.

Unik chans för unga tjejer att påverka framtidens textilindustri

Science Park Borås projekt DigiMode - Passion for Fashion ger unga tjejer en unik chans att utveckla idéer för en cirkulär textilindustri.


Second hand tas till en ny nivå i återbruksgalleria

I Sveriges första återbruksgalleria ReTuna utmanas vanlig handel. Doktoranden Lars Hedegård undersöker hur detta initiativ fungerar.


Antagningsbesked – svar på de vanligaste frågorna

Den 13 juli skickades antagningsbesked ut till dig som sökt en utbildning till hösten. I artikeln hittar du svar på de vanligaste frågorna.


Live från Almedalen 6 juli

Igår sände vi live från tre seminarier kl. 10:30, 12:00 samt 15:00.


Live från Almedalen 5 juli

På onsdagen sände vi live från vårt seminarium om smarta textilier. Därefter tillkännagav vi vem som får Sociala medier-priset 2017. Se det här!


Live från Almedalen 4 juli

På tisdagen sände vi live från vårt seminarium ”Vad ska konstnärlig grundforskning vara bra för?” Se det här!


Syrisk professor fick nytt liv i Borås

Situationen i krigets Syrien blev så svår att textilforskaren Nawar Kadi och hans familj fick lämna landet. Nu är han professor vid Textilhögskolan.


Nytt mensskydd som kan göra skillnad

Boråsforskarna Karin Högberg och Lena Berglin tar fram ett återanvändbart och snabbtorkande mensskydd som ska distribueras i utvecklingsländer.


Så kan spårbarhet integreras i textilier

Svartvita tvinnade trådar som bildar ett mönster i tygbit kan användas som en spårbar märkning. Detta presenteras i en ny doktorsavhandling.