Huvudmeny

Josefina Tengvall

Mellanrum kan vara ytan mellan det viktiga som man inte tänker på, men som har stor betydelse för helheten. Utan mellanrummen ser man inte lika tydligt det som man vill visa. I mitt verk blir öglorna i virkningen tydligare om jag har rum emellan. På så vis framhävs tekniken på ett effektfullt sätt tycker jag.  Riktar man uppmärksamheten på hur dessa mellanrum ser ut kan man få ett starkare uttryck oavsett vad man vill skapa.

Jag valde att arbeta med mina drömmar som inspiration.  Jag skapade en form som symboliserar frustrationen jag känner när längtan efter att mina drömmar ska bli sanna, aldrig blir det.

Bottenformen är rund och fyllig och illustrerar att jag har många drömmar som gör behållaren proppfull. Öppningen är lång och smal och visar på hur frustrerande det är när man inte kan nå ner till det man önskar sig.

Formen är virkad i en röd koppar kabel.  Materialet valde jag för dess egenskaper såsom; stabilitet, formbarhet och tyngd. Färgen röd valde jag för att symbolisera kraften och passionen som drömmar besitter. Jag använde en stor virknål för att skapa rum mellan öglorna, vilket framhäver virkningstekniken på ett effektfullt sätt. 

Bild på ett virkat konstverk Bild på ett virkat konstverk