Huvudmeny

Petra Wester Norgren

Mellanrum - ett avstånd mellan saker och ting, synliga och inte synliga, mellanrummet är beroende av tingen runt omkring och skapar en yta, ett avstånd, ett hål, ett tomrum? finns det absolut tomhet? Är mellanrum ett ord för saker vi inte ser fast som finns där? Platsen som uppstår mellan 2 väggar 2 ytor, former som uppstår utav att det blir ett avstånd,.

För mig blir mellanrummet ett sätt att förklara vad som uppstår i ”tomrummet ” mellan saker, det finns där, det syns fast ändå inte. Det är ett avstånd.

MYBODY

En Container bygger på att det finns ett mellanrum, där någonting kan förvaras, den kan fyllas tömmas, transportera detta innehåll, en container är som ett skal, dess syfte är att skydda det som finns inuti.

Min kropp är min Container. Den fylls och töms, den transporterar mig mina tankar, känslor. Den töms genom mitt agerande och mitt skapande. Den innehåller och skyddar mig och mitt liv.

Jag la fokuset på de kroppsdelar jag förknippar mig själv med, de väsentligaste. Och valde att framhäva dessa på ett tydligt sätt. Ögon - synen – Öron - hörsel - intryck som går in i min hjärna blir till tankar som går ner i min mage, skapar en känsla som lagras i hjärtat, lungan, försöker ta sig ut genom munnen men fastnar i en knut och tar istället vägen ut genom min arm-hand.

Det blev ett textilt självporträtt. Mellanrummet finns i avståndet mellan min fysiska kropp och min kropp så som jag ser den. Är jag min kropp eller är den mig? Sitter vi ihop eller finns det mellanrum mellan oss?

Bild på virkade konstverk Bild på virkade konstverk