Huvudmeny

Utbildning

Textilhögskolan har intagit en självklar position bland Sveriges textila utbildningar. Var med och skapa framtidens svenska textila under!

Textilbranschen är ett av de hetaste yrkesområdena idag. Nya material och smarta textilier bereder väg för nya områden som traditionellt inte förväntas vara något för textilbranschen, exempelvis stickade blodådror och underlag för motorvägar. 

Därför är också behovet av duktiga och kreativa människor stort. Textilhögskolan är ett självklart val för många som vill satsa på en framtid inom det textila området. Här har du som student tillgång till en maskinpark utöver det vanliga, liksom specialanpassad laboratorium och verkstäder, ateljéer, sysalar och datasalar.

Textilhögskolan har genom sitt breda utbud av utbildningar kunnat bygga upp en unik kombination av olika kompetenser inom hela textilområdet, alltifrån design och teknik till produktion, ekonomi och marknadsföring. Vi är den enda högskola i Sverige med inriktning textil och mode som har examensrättigheter på samtliga nivåer inklusive forskarexamen i konstnärligt arbete. 

Hösten 2013 flyttade Textilhögskolan in i Konstsilkes forna fabrikslokaler, nya Textile Fashion Center. Textilhögskolan utgör därmed navet i Västsveriges nya textil- och modecentrum. 

Utbildningar och fristående kurser

Textilhögskolan erbjuder sju utbildningar på grundnivå, fyra masterutbildningar och tre magisterutbildningar. Dessutom har vi utbildning på forskarnivå. Vi har också ett antal fristående kurser.


Elin kollar in


Funderar du på att söka till Textilhögskolan? Följ med Elin på öppet hus. Hon visar dig lokalerna och träffar Anneli som svarar på frågor om utbildningarna.