Huvudmeny
Frida Rybo

Event Management

Frida Rybo studerade Event Management vid Högskolan i Borås. I dag jobbar hon som press- och informationsansvarig på World Childhood Foundation.

Jag älskar att få arbeta med kommunikation och marknadsföring och att få göra det i en organisation som gör stor skillnad för utsatta barn är ett privilegium.

 

Vad gjorde du innan du började studera?

─ Under gymnasiet studerade jag ett samhällsvetenskapligt program med internationell inriktning. Efter studenten reste jag under ett par år. Jag var au pair, reste runt i Asien i ett halvår och jobbade i Ghana. Därefter fick jag Georgiastipendiet och studerade i USA i ett år och avslutade med att resa runt i landet.

Hur kommer det sig att du valde att utbilda dig till event manager?

─ Jag lockades av bredden på utbildningen och alla praktiska kunskaper som är direkt applicerbara i arbetslivet. Jag sökte en utbildning med ekonomi i grunden och tyckte att marknadsföring och event var en spännande inriktning. Som person trivs jag i projektledarrollen och jag såg att utbildningen skulle ge mig en bra grund för att leda projekt av olika karaktär.

Vad är det bästa med utbildningen?

─ Att kurserna ger såväl teoretisk som praktisk kunskap som jag har haft omedelbar nytta av i arbetslivet. Det faktum att du under utbildningen arbetar nära näringslivet genom projekt och praktik ger dig ett försprång när du ska börja arbeta efter studierna.

Var det något som var mindre bra?

─ Jag tyckte att tempot var för lågt och att det ställdes för låga krav på studenterna. För mig är det viktigt att utmanas och få ut så mycket som möjligt av min utbildning. Det låga tempot gjorde dock att jag och många andra på programmet kunde arbeta mycket under studietiden vilket gav oss viktig arbetslivserfarenhet och nätverksmöjligheter.

Har du några råd till den som funderar på att välja event manager-utbildningen?

─ Om du söker en utbildning som kan öppna dörrar till olika branscher och roller inom marknadsföring, event, ekonomi och kommunikation är detta en bra utbildning. Mitt viktigaste tips är dock att du under utbildningen är ambitiös och tar vara på alla de möjligheter som ges för att få såväl teoretisk kunskap som praktiska erfarenheter både inom och utanför utbildningen.

Vad gör du idag?

─ Jag är informations- och pressansvarig på World Childhood Foundation. Jag arbetar med att samordna kommunikationen för vår svenska stiftelse samt globalt mellan våra fyra systerstiftelser. Mitt jobb innefattar också arbete med marknadsföring och event som är viktiga delar i vårt insamlingsarbete.

Vad är det bästa med ditt jobb?

─ Det bästa med mitt jobb är att få möjlighet att arbeta med frågor som jag brinner för på ett sätt som jag trivs med. Childhood arbetar för att barn ska få en trygg och kärleksfull barndom genom att stödja projekt som arbetar med utsatta barn i Sverige och runt om i världen. Jag älskar att få arbeta med kommunikation och marknadsföring och att få göra det i en organisation som gör stor skillnad för utsatta barn är ett privilegium.

Vad gör du om 10 år?

─ Jag fortsätter att arbeta med frågor som jag brinner för i en miljö där jag utmanas och får utlopp för mitt engagemang och driv. Precis som idag vill jag även om 10 år se fram emot att gå till jobbet varje dag.

Text: Jennifer Tydén
Foto: Mikael Göthage

Intervjun genomfördes våren 2013.