Huvudmeny
Bild på studenter som pluggar tillsammans.

Karriärservice

På Högskolan i Borås får du hjälp med att planera din framtida karriär. En karriärvägledare ger tips och råd om hur du hittar rätt sommarjobb, bjuder in till föreläsningar och ger dig stöd i jakten på ditt nya arbete.

Helt enkelt, vägledning i hela rekryteringsprocessen från ansökningshandlingar till löneförhandling. Vi rekommenderar att du bokar tid med en karriärvägledare redan under första året av din utbildning. Du kan i ett karriärvägledningssamtal diskutera hur du på bästa sätt förbereder dig inför framtiden.  Du kan även be vägledaren att granska ditt personliga brev, CV och träna dig i intervjuteknik.  Detta kan du sedan fylla på och utveckla under din studietid. Då står du väl förberedd inför dagen då du tar examen.

Under det sista läsåret blir arbetssökandet oftast mer intensivt och det är dags att gå på arbetsintervju. Att gå på arbetsintervju är inte svårt i sig, men med lite träning gör du ett mer avslappnat och ärligt intryck. Tänk på att personkemi och vara ärlig är viktigt då det kommer till att söka jobb.

Ibland kontaktar också företag oss när de behöver rekrytera personal. Jobberbjudanden hittar du på högskolans Facebook, karriärserviceblogg och anslagstavlor på Karriärservice. Karriärservice hittar du på plan 4 i biblioteket.

Ta första steget mot framtiden och kontakta Karriärservice redan idag.

  • Vägledningssamtal
  • Karriärplanering
  • Seminarier och workshops
  • Feedback på ansökningshandlingar
  • Intervjuträning

Hoppas vi ses - välkommen!

Har du som student frågor eller funderingar eller vill du som arbetsgivare komma i kontakt med studenter kontakt gärna mig:

Susanne Håkansson, karriärvägledare
Tfn: 033-435 43 89
E-post: karriarservice@hb.se