Huvudmeny

Vi uppdaterar webbsidorna under Utbildning. Vi gör ny layout, ändrar strukturen och lägger till nya funktioner. Detta innebär att det kan upplevas rörigt under tiden som vi är inne och arbetar men vi hoppas att du har överseende med detta.

Har du frågor eller tankar om uppdateringen så är du välkommen att höra av dig till oss på Kommunikation via kommunikation@hb.se

Det kompletta kursutbudet för hösten 2018 kommer att visas på webben från och med vecka 8.

Bild på två personer som tar tester i vårdmiljö

Praktik

På många av våra utbildningar kan du öka dina chanser att få jobb genom att praktisera hos spännande arbetsgivare.

När du praktiserar får du använda dig av dina teoretiska kunskaper i verkligheten. Praktiken ger dig erfarenhet av en spännande arbetsplats och är i många fall vägen till det första jobbet. På vissa utbildningar inom ingenjör-, vård- och läraryrket är praktiken extra viktig, och vi arbetar för att kunna erbjuda många olika praktikplatser.

Läser du till byggingenjör har du möjlighet till en hel termin av praktik, med intressanta projekt i samarbete med branchorganisationen Sveriges Byggindustrier. Studerar du på sjuksköterskeprogrammet gör du dina verksamhetsförlagda studier (praktik) inom Västra Götalandsregionen. Samtidigt kan du förlägga delar av dina studier utomlands, till platser i Norden, Europa, Sydamerika och Asien.