Huvudmeny

Vi uppdaterar webbsidorna under Utbildning. Vi gör ny layout, ändrar strukturen och lägger till nya funktioner. Detta innebär att det kan upplevas rörigt under tiden som vi är inne och arbetar men vi hoppas att du har överseende med detta.

Har du frågor eller tankar om uppdateringen så är du välkommen att höra av dig till oss på Kommunikation via kommunikation@hb.se

Det kompletta kursutbudet för hösten 2018 kommer att visas på webben från och med vecka 8.

Bild på studenter i labb.

Studier nära verkligheten

På Högskolan i Borås försöker vi alltid anpassa din utbildning till arbetslivet. Då blir det enklare för dig att få jobb.

Eftersom våra utbildningar varierar stort mellan olika branscher och yrkesutövningar fungerar därför anpassningen på olika sätt. Målet är dock alltid att du ska kunna gå direkt in i ditt nya jobb maximalt förberedd. Därför har du alltid en nära kontakt med arbetslivet. Antingen via en mentor, genom föreläsningar, praktik eller studiebesök.

På Byggingenjörsprogrammet får du till exempel träffa yrkesverksamma byggingenjörer som leder projekt och kurser direkt hämtade från arbetslivet. Som blivande webbredaktör utvecklar du webbplatser i samarbete med organisationer och företag. Och på Textilhögskolan arbetar du till exempel med samma utrustning som företagen i textilbranschen själva har i sina maskinparker.

När arbetsuppgifterna på Högskolan i Borås går hand i hand med utmaningarna i näringslivet ökar dina chanser att bli anställd efter examen.