Huvudmeny

Bostad

Boendet är en av de viktigaste bitarna för att ditt studentliv ska bli så bra som möjligt! Men samtidigt också en av de svåraste bitarna, för hur vill du egentligen bo? I korridor, villa eller lägenhet? Som sambo, kombo eller ensam?

När du bestämt dig för hur du vill bo, är det dags att hitta var. Här nedan finns några användbara länkar. Du kan också titta på anslagstavlan i högskolans entré efter lägenheter.

Att hitta bostad 

Borås har en gemensam bostadsportal för blivande studenter vid Högskolan i Borås. Det är en tjänst som ska underlätta att hitta en studentbostad. Prova att söka i Bostadsportalen (extern länk).

Andra användbara sidor är BoråsBo där studenter kan hitta lediga privatrum eller andrahandslägenheter. Kolla in BoråsBo (extern länk)

Mer hjälp i bostadsjakten får du av Bostad Borås (extern länk). Här finns bl.a. en användbar lista över fastighetsbolag (extern länk) som du själv kan kontakta. Borås Stad har även en samordnare för studentlägenheter. Ring tfn. 033-35 73 17 om du behöver hjälp med bostad.

Du hittar även tips om boende på Studentkårens webbplats (extern länk).

Flyttanmälan

Tänk på att göra en flyttanmälan när du flyttar för att studera på högskolan. Mer information finns på Skatteverkets webbplats (extern länk).