Huvudmeny

Vi uppdaterar webbsidorna under Utbildning. Vi gör ny layout, ändrar strukturen och lägger till nya funktioner. Detta innebär att det kan upplevas rörigt under tiden som vi är inne och arbetar men vi hoppas att du har överseende med detta.

Har du frågor eller tankar om uppdateringen så är du välkommen att höra av dig till oss på Kommunikation via kommunikation@hb.se

Det kompletta kursutbudet för hösten 2018 kommer att visas på webben från och med vecka 8.

Beatrice Ekeroth Nilsson får stipendium på 25 000 kronor från Länsförsäkringar.

"Ett självklart val att fortsätta studera arbetsvetenskap"

Beatrice Ekeroth Nilsson blev nyligen klar med sin magisterutbildning med inriktning mot arbetsvetenskap. Nu har hon fått en tjänst på Migrationsverket där hon arbetar med personalrelaterade frågor.

– Utbildningen har gett mig nya kunskaper om arbetslivet och olika organisationsfrågor och det är kunskaper som jag har tagit med mig i mitt nuvarande arbete, säger Beatrice Ekeroth Nilsson.

Hon beskriver sin tid på Högskolan i Borås som rolig, givande och hon tar med sig många härliga minnen från livet som student. Inte minst från när hon tilldelades ett stipendium på 25 000 kronor från Länsförsäkringar för sitt examenarbete Att vårda attraktiviteten – ett internt perspektiv på arbetsgivarens attraktivitet.

Beatrice Ekeroth Nilsson
Ålder: 26
Bor: Borås

– Det känns otroligt roligt och jag är väldigt tacksam för både nomineringen och stipendiet från Länsförsäkringar, säger Beatrice Ekeroth Nilsson.

Vad fick dig att välja magisterutbildningen med inriktning arbetsvetenskap?

– Jag har ett stort intresse för arbetsvetenskap och efter kandidatexamen jag ville fördjupa mina kunskaper. Det var ett naturligt och självklart val att fortsätta studera arbetsvetenskap.

Vad tycker du om utbildningen?

– Den har varit utvecklade, lärorik och intressant att läsa. Eftersom det är ett samarbete mellan flera olika högskolor har vi haft duktiga föreläsare som gett oss utmanande uppgifter och nya perspektiv på arbetsmarknaden.

Vilka råd skulle du ge till en person som funderar på att välja samma utbildning?

– Jag skulle tipsa om att studera ordentligt, ta gärna hjälp av dem som går i din klass. Sedan skulle jag också tipsa om att skaffa egen erfarenhet för att se hur allt fungerar i praktiken.

Vad gör du i dag?

– Jag arbetar på Migrationsverket där jag har hand om personalrelaterade frågor. Det är ett roligt arbete och en spännande organisation att arbeta i där det händer mycket just nu.

Hur ser dina mål ut med framtiden?

– Min ambition är att arbeta med frågor som är betydelsefulla för mig och där jag har möjlighet att påverka.

Text: Martin Högqvist
Foto: Solveig Klug

2016-02-12

Sidansvarig : mrho

Uppdaterad : 2017-11-30