Huvudmeny

Vi uppdaterar webbsidorna under Utbildning. Vi gör ny layout, ändrar strukturen och lägger till nya funktioner. Detta innebär att det kan upplevas rörigt under tiden som vi är inne och arbetar men vi hoppas att du har överseende med detta.

Har du frågor eller tankar om uppdateringen så är du välkommen att höra av dig till oss på Kommunikation via kommunikation@hb.se

Det kompletta kursutbudet för hösten 2018 kommer att visas på webben från och med vecka 8.

Camilla Åsedal

Camilla satsar på att bli skolbibliotekarie

Camilla Åsedals litteraturintresse satte fart när hon började läsa kurser på Göteborgs universitet. Nu utbildar hon sig till bibliotekarie vid Högskolan i Borås.

Vad gjorde du innan du började studera till bibliotekarie?

– Jag har gjort lite olika saker. Jag har bland annat jobbat på kundtjänst och lager, pluggat litteraturvetenskap, bott i Barcelona och Stockholm, samt pluggat en termin på webbredaktörsprogrammet.

Varför valde du Högskolan i Borås?

– Jag är från trakterna, så det föll sig naturligt att välja bibliotekarieprogrammet här. Jag gillar att det är hemma. Nära till familj och vänner.

Vad har överraskat dig mest med din utbildning?

– Att det finns många fler karriärmöjligheter än jag tänkt mig. 

Camilla Åsedal
Ålder: 24
Studerar: Biblioteks- och informationsvetenskap

Hur har du utvecklats som person under din tid på högskolan?

– Jag har blivit en väldigt källkritisk och vetenskapligt intresserad person. 

Har du någon favoritplats på högskolan?

– Jag måste väl nästan svara biblioteket här va? Annars gillar jag det nybyggda området ovanför receptionen. Det är luftigt, ljust och trevligt.

Vad är ditt bästa minne från din tid här?

– Så här halvvägs in i utbildningen är det svårt att se på studietiden "som ett minne". Men jag vet inte, när jag fick VG på en tenta i metadata och lingvistiska perspektiv som jag trodde jag skulle få U på? Nej då, men jag skulle nog säga mina vänner och alla bra och inspirerande lärare.

Hur ser ditt litteraturintresse ut?

– Jag har väl alltid varit en läsande person, men skulle inte påstå att jag är eller har varit någon bokfantast. Litteraturintresset började nog på riktigt när jag läste litteraturvetenskap-kurser på Göteborgs universitet. 

Vad är ditt bästa boktips?

– Doppler av Erlend Loe. För den är rolig, norsk och handlar om skog och älg. 

Vad förväntar du dig av ditt framtida yrke?

– Jag vill bli skolbibliotekarie, så jag hoppas att fler skolor inser vikten av att ha ett ordentligt skolbibliotek med en skolbibliotekarie så att jag kan få jobb och min kompetens kan användas på bästa sätt.

Text: Martin Högqvist
Foto: Mecka

2016-03-15