Huvudmeny

Vi uppdaterar webbsidorna under Utbildning. Vi gör ny layout, ändrar strukturen och lägger till nya funktioner. Detta innebär att det kan upplevas rörigt under tiden som vi är inne och arbetar men vi hoppas att du har överseende med detta.

Har du frågor eller tankar om uppdateringen så är du välkommen att höra av dig till oss på Kommunikation via kommunikation@hb.se

Det kompletta kursutbudet för hösten 2018 kommer att visas på webben från och med vecka 8.

Frida Rybo

Frida bidrar till att rädda liv och linda nöd

Frida Rybo studerade Event Management vid Högskolan i Borås. I dag jobbar hon med företagsrelationer på Läkare Utan Gränser.

Vad gjorde du innan du började studera?

─ Under gymnasiet studerade jag ett samhällsvetenskapligt program med internationell inriktning. Efter studenten reste jag under ett par år. Jag var bl.a. au pair, reste runt i Asien i och jobbade i Ghana. Därefter fick jag ett stipendium via Rotary för att studera i Georgia, USA, i ett år och avslutade med att resa runt i landet.

Hur kommer det sig att du valde att utbilda dig till event manager?

─ Jag lockades av bredden på utbildningen och alla praktiska kunskaper som är direkt applicerbara i arbetslivet. Jag sökte efter en utbildning med ekonomi i grunden och tyckte att marknadsföring och event var en spännande inriktning. Som person trivs jag i projektledarrollen och jag såg att utbildningen skulle ge mig en bra grund för att leda projekt av olika karaktär.

Vad är det bästa med utbildningen?

─ Att kurserna ger såväl teoretisk som praktisk kunskap som jag har haft omedelbar nytta av i arbetslivet. Det faktum att du under utbildningen arbetar nära näringslivet genom projekt och praktik ger dig ett försprång när du ska börja arbeta efter studierna.

Har du några råd till den som funderar på att välja event manager-utbildningen?

─ Om du söker en utbildning som kan öppna dörrar till olika branscher och roller inom marknadsföring, event, ekonomi och kommunikation är detta en bra utbildning. Mitt viktigaste tips är att du under utbildningen tar vara på alla de möjligheter som ges för att få såväl teoretisk kunskap som praktiska erfarenheter både inom och utanför utbildningen.

Vad gör du idag?

─ Jag arbetar med företagsrelationer på Läkare Utan Gränser. Jag ansvarar för relationen med de företag som vi har långsiktiga avtal med och arbetar med att identifiera potentiella företagspartners.

Vad är det bästa med ditt jobb?

─ Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där behoven är som störst och det är ett privilegium att få vara med och bidra till det arbetet. Relationer mellan näringsliv och ideella organisationer är ett område som hela tiden utvecklas och det är enormt spännande att vara en del av och bidra till den utvecklingen.

Vad gör du om 10 år?

─ Jag fortsätter att arbeta med frågor som jag har passion för i en miljö där jag utmanas och får utlopp för mitt engagemang och driv. Precis som idag vill jag även om 10 år se fram emot att gå till jobbet varje dag.

 

Text: Josefine Bjuvefors
Foto: Läkare Utan Gränser