Huvudmeny

Event Management

Malin Feuk läste Event management på Högskolan i Borås. Hon kommer från början från Åseda i Småland, nu bor hon i Milano och arbetar med några av fotbollsvärldens absoluta världsstjärnor.

 

Eventbranschen passade mig perfekt - praktisk, fartfylld och ingen dag var den andra lik.

 

Malin Feuk till vänster

Varför valde du att utbilda dig till event manager?

– Efter gymnasiet spenderade jag ett par säsonger i som bartender Italien, bland annat på Sardinien. Där började jag anordna allt ifrån event i baren och surftävlingar, till att vara värdinna på Rolex Cup och Sardegna Rally. 

Vad tycker du om utbildningen? 

– Utbildningen var praktiskt inriktad med flera grupparbeten och event, det tyckte jag om. Dessutom kom flera av lärarna och gästföreläsarna från eventbranschen och hade massvis av erfarenhet att dela med sig av. En annan väldigt positiv sak var det varma mottagandet vi fick första dagen. Efter bara några månader var vi en väldigt tight grupp. Det jag tyckte minst om måste ha varit de ekonomiska bitarna, när jag läste hade jag inget intresse för dem. Nu i efterhand så har jag omvärderat dem och insett att de är väldigt viktiga, speciellt om man ska starta eget företag. Jag skulle nästan säga att det är en av de viktigaste delarna av utbildningen!

Har du några råd till den som funderar på att läsa Event Management?

– Event manager är ett väldigt brett yrke som innefattar mycket mer än att bara anordna event. Det är en bra grund, och idag arbetar jag även med marknadsföring och sponsring. Flera av mina klasskamrater läste vidare till marknadsförare eller startade egna företag. "Event folk", som vi många gånger kallas, är ofta väldigt kreativa och praktiskt lagda människor. Många av mina vänner från utbildningstiden är härliga människor som är fulla av energi och fantastiska idéer, vilket förgyllde mina år på högskolan och gjorde dem till något av det bästa jag har gjort.

Vad gör du idag?

– Jag jobbar för ett marknadsföring- och sporteventsföretag i Milano som heter Master Group Sport. MGS organiserar flera av de största fotbollseventen i Italien och sköter även sponsorkontrakten åt många klubbar i Serie A. Vi hanterar all kommunikation mellan sponsorerna och klubbarna, ser till att kontrakten följs och organiserar event med både klubbarna och sponsorerna. Fotboll är inte den enda sporten vi arbetar med, vi arbetar med en rad andra lag och organisationer inom sportsfären.

Hur fick du jobbet?

– Innan jag började läsa jobbade på restaurang i Milano, och vi som jobbade på restaurangen brukade gå på Milans matcher på San Siro. Där lärde jag känna vänner som sedermera hjälpte mig med en praktikplats på Milan Junior Camp under min utbildning. Efter utbildningen återvände jag till Milano och fick jobb på Master Group Sport.  

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att få arbeta med min största passion i livet - fotboll. Men även resorna, personerna jag får träffa och allt jag får vara med om. Till exempel har jag spelat med Milans damlag på San Siro två gånger!

Vad har du för planer för framtiden?

– Jag vill fortsätta jobba med event, men skulle snart vilja gå vidare från där jag jobbar idag för att lära mig ännu mer, växa i mitt yrke få mer ansvar och egna projekt. Jag älskar Italien på många sätt, men ibland så saknar jag Sverige. Just nu trivs jag här, men jag låter yrkes- och kanske även privatlivet avgöra vart jag hamnar i framtiden.

I ditt jobb träffar du kända fotbollsspelare, berätta lite om ett intressant möte?

– Mötena med Zlatan är så klart de mest speciella! Det var kul att få att lära känna en annan sida av honom än den man får i media. Jag träffade honom ett flertal gånger och han var alltid trevlig, ödmjuk, medveten och väldigt rolig. Sen är det klart att det är väldigt roligt när spelare som Pirlo, som enligt mig är en av världens bästa, stannar för att hälsa och småprata när vi ses vid olika event. Milano är ganska litet, och därför umgås jag även med mycket folk från branschen privat. Jag träffar ofta flera av spelarna i ligan utanför jobbet, och några av dem räknar jag som mina vänner.

Text: Adam Frankenius Foto: Privat