Huvudmeny

Vi uppdaterar webbsidorna under Utbildning. Vi gör ny layout, ändrar strukturen och lägger till nya funktioner. Detta innebär att det kan upplevas rörigt under tiden som vi är inne och arbetar men vi hoppas att du har överseende med detta.

Har du frågor eller tankar om uppdateringen så är du välkommen att höra av dig till oss på Kommunikation via kommunikation@hb.se

Det kompletta kursutbudet för hösten 2018 kommer att visas på webben från och med vecka 8.

Som webbdesigner utvecklas Anne hela tiden

– Att arbeta som webbdesigner är roligt, det är en kul bransch där mycket händer. Jag trivs bra inom området och det känns som ett område som kommer utvecklas och alltid behövas på arbetsmarknaden, säger Anne Löf, webbredaktör på Jotex.

Anne LöfHur kommer det sig att du valde att utbilda dig till webbredaktör?

– Jag arbetade inom tryckt media innan utbildningen och var intresserad av att fördjupa mig inom webbmedia. Jag tittade på flera utbildningar, men tyckte webbredaktörsutbildningen hade en bra sammansättning av teknik, design och förståelse ur och kring användarsynpunkt.

Nämn något från utbildningen som du haft nytta av i ditt yrkesliv?

– Varje dag använder jag mig av saker jag lärt mig i utbildningen. Men om jag ska lyfta fram något så är det framförallt kopplingen mellan god design och användarvänlighet.

Hur är det att arbeta som webbredaktör?

– Att arbeta som webbdesigner är roligt, det är en kul bransch där mycket händer. Jag trivs bra inom området och det känns som ett område som kommer utvecklas och alltid behövas på arbetsmarknaden. Eftersom webben ständigt utvecklas och förändras så kommer jag aldrig "stanna av" utan jag tvingas hänga med i nya tekniker och trender. Spännande!

Hur ser en dag ut för dig på jobbet?

– Vi har en del produktion som ser mer eller mindre likadan ut för varje vecka, där vi gör ett antal nyhetsbrev och uppdateringar på webbplatsen. Vi har en plan över vilka produkter och kampanjer som ska lyftas fram på olika sätt varje vecka. Utöver den dagliga produktionen har vi ett antal projekt där vi jobbar för att utveckla webbplatsen för en bättre, snyggare, trevligare upplevelse för användaren. Till exempel kan det vara att ta fram förslag på en tydligare login-funktion, en design för ett nytt koncept, producera webbannonser eller en tävling för Facebook.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att vi jobbar med flera olika projekt, så ingen vecka blir samma som förra. Webben är som sagt ständigt förändrande och vi får hela tiden nya saker att förhålla oss till. Det känns roligt att arbeta med något som kräver att jag utvecklas!

Har du ett tips till den som funderar på att utbilda sig till webbredaktör?

– Tycker du yrket verkar kul och du gillar form, kommunikation och funktion så kör på! Det kan vara bra att testa på lite av det tekniska innan, att vara lite bekant med kodspråken hjälper dig helt klart!

Text: Jennifer Tydén
Foto: Privat

21 mars 2014