Huvudmeny

Vi uppdaterar webbsidorna under Utbildning. Vi gör ny layout, ändrar strukturen och lägger till nya funktioner. Detta innebär att det kan upplevas rörigt under tiden som vi är inne och arbetar men vi hoppas att du har överseende med detta.

Har du frågor eller tankar om uppdateringen så är du välkommen att höra av dig till oss på Kommunikation via kommunikation@hb.se

Det kompletta kursutbudet för hösten 2018 kommer att visas på webben från och med vecka 8.

Johan ser en utbildning med bredd för framtiden

– För mig personligen är det en klockren utbildning och det finns stora möjligheter att utvecklas, säger Johan Holmén, som studerar till webbredaktör med påbyggnad till kandidatexamen.

Johan HolmenHur kommer det sig att du valde att utbilda dig till webbredaktör?
– Jag tyckte att det verkade som ett roligt program och att det ledde till något som jag gärna vill jobba med. Jag pluggade faktiskt ett år till IT-tekniker först, men hoppade av eftersom det inte kändes rätt. Jag hade redan inför det året valt mellan IT-tekniker och webbredaktör så det blev naturligt att pröva webbredaktör. Jag var inte direkt säker på vad jag ville bli utan prövade mig fram och hittade rätt till slut.

Kände du till Högskolan i Borås sedan tidigare?
– Ja, jag kände till högskolan och eftersom mina tre äldre bröder har gått på Högskolan i Borås så det var naturligt att jag också sökte mig dit.

Nämn något som varit riktigt bra med utbildningen?
– Det finns mycket. Du får chansen att utvecklas otroligt om du vill själv. Det är väldigt brett och du lär dig lite om mycket. Vill du fördjupa dig i en specifik del av webbredaktörsyrket får du vara beredd att till viss del göra det på din fritid.

Är det något som inte blivit som du tänkt?
– Webbredaktörsprogrammet är fortfarande en ganska ung utbildning, jag började plugga där för tre år sedan så det har definitivt funnits kurser som inte känts lika genomtänkta som andra. Dock förbättras utbildningen hela tiden, då lärarna får input av studenterna efter varje kursslut. Du ska också vara beredd på att du kanske inte gillar allt lika mycket då utbildningen är bred och går igenom till exempel kodning, design och innehåll.

Har du ett tips till den som funderar på att utbilda sig till webbredaktör?
– För mig personligen är det en klockren utbildning. Du måste dock gå in med inställningen att du vill lära dig och att du är beredd på att det är mycket grunder i de olika delarna.

Text: Jennifer Tydén
Foto: Sara Axelsson

8 april 2014

Sidansvarig : Carina Walden

Uppdaterad : 2017-11-30