Huvudmeny

Vi uppdaterar webbsidorna under Utbildning. Vi gör ny layout, ändrar strukturen och lägger till nya funktioner. Detta innebär att det kan upplevas rörigt under tiden som vi är inne och arbetar men vi hoppas att du har överseende med detta.

Har du frågor eller tankar om uppdateringen så är du välkommen att höra av dig till oss på Kommunikation via kommunikation@hb.se

Det kompletta kursutbudet för hösten 2018 kommer att visas på webben från och med vecka 8.

Sandra lär sig något nytt varje dag på jobbet

– Webben utvecklas ständigt så att jag måste hela tiden hålla mig uppdaterad inom området och det gillar jag! Att få arbeta med det som jag har kämpat för i tre år på högskolan ger en väldigt tillfredställande känsla, konstaterar Sandra Christensson Kokko, Webb-AD ass. på Gina Tricot. 

Sandra Christensson KokkoHur kommer det sig att du valde att utbilda dig till webbredaktör?
– Jag valde utbildningen eftersom den verkade mycket spännande och för att den var en av de första i sitt slag. Det var en ganska ny utbildning som innebar att jag fick möjligheten att lära mig saker som intresserar mig och som jag visste att jag på något sätt ville arbeta med.

Nämn något från utbildningen som du haft nytta av i ditt yrkesliv?
– Jag har fått nytta av det mesta faktiskt. Varje dag på jobbet gör jag något som jag lärde mig på webbredaktörsprogrammet.

Hur är det att arbeta som webbredaktör?
– Jag har ännu inte arbetat som webbredaktör, men att arbeta som webb-ad ass. är väldigt roligt, utvecklande och spännande. I mina arbetsuppgifter ingår mycket av det vi lärde oss på högskolan. Det kan handla om allt från fotoredigering, grafisk formgivning, publicering av webbmaterial, hur man optimerar text på bästa sätt samt webbplatsutveckling.

Hur ser en dag ut för dig på jobbet?
– Mina dagar är väldigt olika och jag har väldigt många blandade arbetsuppgifter. Bland annat så redigerar och publicerar jag allt material som ska upp på sajten (ginatricot.com). Jag redigerar, skapar samt skickar ut våra nyhetsbrev till tusentals kunder. Jag ansvarar för kampanjfilmer i sociala medier (YouTube) och skapar mycket annat material som ska publiceras i de olika sociala nätverk vi använder(Facebook och Instagram). Emellanåt springer jag på möten, workshops och umgås med många trevliga kollegor i något som måste vara Borås finaste kontor.

Vad är roligast med ditt jobb?
– Det är nog att ingen dag är den andra lik och att det ofta är snabba puckar. Jag tycker även att det är väldigt roligt att webben ständigt utvecklas, så jag hela tiden måste uppdatera mig och lära mig nya saker. Att få arbeta med det som jag kämpat för i 3 år på högskolan ger en väldigt tillfredställande känsla.

Har du ett tips till den som funderar på att utbilda sig till webbredaktör?
– Att alla kurser kanske inte är vad man förväntat sig, så var det i alla fall inte för mig, men att det i slutändan är oerhört skönt när jag ändå fixade det. Då kan man ge sig själv en klapp på axeln och tänka att det kanske var just den ansträngningen som en dag kommer leda till drömjobbet.

Text: Jennifer Tydén
Foto: Privat

21 mars 2014