Huvudmeny

Vi uppdaterar webbsidorna under Utbildning. Vi gör ny layout, ändrar strukturen och lägger till nya funktioner. Detta innebär att det kan upplevas rörigt under tiden som vi är inne och arbetar men vi hoppas att du har överseende med detta.

Har du frågor eller tankar om uppdateringen så är du välkommen att höra av dig till oss på Kommunikation via kommunikation@hb.se

Det kompletta kursutbudet för hösten 2018 kommer att visas på webben från och med vecka 8.

Emelie ansvarar för sociala medier på gp.se

Emilie Lindholm trivs med ett högt tempo, nya människor och spännande historier, därför lockades hon till mediebranschen via webbredaktörsprogrammet i Borås. I dag jobbar hon på Göteborgs-Posten med det hon gillar allra mest.Emilie Lindholm

Webbredaktörsprogrammet passade Emilie eftersom arbetsmarknaden är bred och erbjuder möjligheter att arbeta inom olika områden. Hon läste campusutbildningen och tog sin examen 2013.

– Jag tyckte det var väldigt positivt att man hade möjlighet till en praktikperiod sista terminen i samband med projektarbetet. Det ledde till att jag fick jobb som webbredaktör på P4 Skaraborg och där blev jag kvar i ett och ett halvt år efter examen, säger hon.

Och på sätt och vis hade Emilie hittat hem, det var ju media hon ville arbeta inom.

– Det är en spännande bransch med högt tempo. När jag nyhetsrapporterar eller får snurr på nyheter inom sociala medier får det mig att känna att jag gör nytta. Jag gillar att ha den känslan på jobbet. Dessutom är det en väldigt rolig bransch där man får möjlighet att möta karaktärer som man kanske aldrig hade mött annars, till exempel Håkan Hellström, skrattar Emilie.

Den fyra veckor långa praktikperioden på P4 Skaraborg har hon mycket att tacka för, det var den som var ingången till det arbetsliv hon ville ha. Idag arbetar Emilie heltid som webbredaktör på gp.se med sociala medier och nyheter.

Fanns det något som inte blev som du tänkt dig med utbildningen?

– För min del var programmeringen svår – men det kan ju också ha att göra med att jag inte var så intresserad av just den biten.

Avslutningsvis ger Emilie tips till blivande webbredaktörer som står inför att söka jobb:

– Det är ett tufft branschklimat – i varje fall inom media – våga sticka ut och ge 100 procent för det du tror på. Ta på dig en röd tröja istället för en svart så syns du bättre!

Text: Rebecca Lindholm
Bild: Privat
Publicerades i december 2015