Huvudmeny

Vi uppdaterar webbsidorna under Utbildning. Vi gör ny layout, ändrar strukturen och lägger till nya funktioner. Detta innebär att det kan upplevas rörigt under tiden som vi är inne och arbetar men vi hoppas att du har överseende med detta.

Har du frågor eller tankar om uppdateringen så är du välkommen att höra av dig till oss på Kommunikation via kommunikation@hb.se

Det kompletta kursutbudet för hösten 2018 kommer att visas på webben från och med vecka 8.

Olivia Eriksson läser till förskollärare på Campus Varberg.

Olivia läser till förskollärare i Varberg

Efter gymnasiets turismlinje och några år med olika ströjobb på lager, i butik och café och slutligen på förskola, bestämde Olivia Eriksson sig för att studera till förskollärare i Varberg. Hon bor sedan ett och ett halvt år i en härlig lägenhet nära havet.

Olivia Eriksson läser till förskollärare på Campus Varberg.– Barn tänker i helt andra banor än vi vuxna. De sätter inte upp en massa konstiga gränser för sig själva och de gör nästan allting i nuet. Det är häftigt, tycker jag, och det har jag verkligen fått uppleva när jag vikarierat eller gjort praktik i min utbildning.

– I början tror man att allt ska göras på ett visst sätt, men genom barnens leklusta har jag själv hittat min kreativitet. Bara det är en fantastisk vinst med min utbildning till förskollärare.

Olivia Eriksson är 23 år och är nu inne på sitt sista år i utbildningen. Just nu är det praktik som gäller.

– Jag har haft tur som fått en så fin praktikplats. Det är ett privat personalkooperativ som startades av fyra engagerade personer. Vi har fyra arbetslag med tre till fyra personal i varje. Hela förskolan bygger upp sin verksamhet runt olika teman och sedan får varje arbetslag själva bestämma hur de ska lägga upp det hela. Det ger oss stort utrymme att påverka själva. Just nu är det livsstil och hälsa som gäller.

Säker på att få jobb

Olivia älskar att röra på sig och har spelat fotboll och innebandy nästan hela livet. Det senaste året har det blivit mycket gruppträning. Hon trivs utmärkt med både Varberg och Campus Varberg och är säker på att få ett jobb i staden när hon blir klar.

– Det funkar väldigt bra här. Min kille pendlar utan problem till sitt jobb i Göteborg. Vi har en jättefin lägenhet och det finns bra mycket mer att göra än i till exempel Skene…  Nu ska vi åka två veckor till Thailand i vinter. Dyka , sola, bada, njuta.

– Sedan är det inte så långt kvar tills jag är färdig. Känner redan smaken av examen och det ska bli enormt kul att snart få jobba med barnen på riktigt. Det ser jag fram emot.

Text: Mikael Göthage.
Foto: Anders Billow

Sidansvarig : idbo

Uppdaterad : 2017-11-30