Huvudmeny

Vi uppdaterar webbsidorna under Utbildning. Vi gör ny layout, ändrar strukturen och lägger till nya funktioner. Detta innebär att det kan upplevas rörigt under tiden som vi är inne och arbetar men vi hoppas att du har överseende med detta.

Har du frågor eller tankar om uppdateringen så är du välkommen att höra av dig till oss på Kommunikation via kommunikation@hb.se

Det kompletta kursutbudet för hösten 2018 kommer att visas på webben från och med vecka 8.

Helny Malmborg

Ett brett program passade Helny perfekt

– Det bästa är att programmet är så brett. Det är en stor fördel för mig då jag inte visste exakt vad jag ville göra efteråt, säger Helny Malmborg som läser sitt sista år på Administratörprogrammet.

Varför föll valet på Administratörprogrammet?

­– Jag tog kontakt med en studievägledare på högskolan som tipsade mig om programmet. Det är ett väldigt brett program vilket var en stor fördel för mig då jag inte visste exakt vad jag ville göra efteråt. Dessutom tyckte jag att kurserna lät intressanta.

Varför valde du att utbilda dig på Högskolan i Borås?

– Det var faktiskt av bekvämlighet. Jag bodde redan här och hela mitt liv fanns här – vänner, familj och jobb.

Nämn något som varit riktigt bra med utbildningen?

– Det bästa är att programmet är så brett – det finns så många valmöjligheter efteråt vilket passar mig perfekt.

Är det något som inte blivit som du tänkt?

– Jag trodde att det skulle vara annorlunda att plugga på högskola – ett högre tempo. Jag tycker att det varit mycket lugnare än jag först trodde. Visst har vissa kurser varit tuffare än andra men i allmänhet har tempot inte varit så högt.   

Har du något tips till den som funderar på att välja Administratörprogrammet?

– Prata med någon som går programmet eller en studievägledare om det finns möjlighet. Jag tror att det skulle ge en bra bild av både programmet och hur det är att plugga på högskola.

– Jag rekommenderar att du är beredd på att ta ansvar för ditt eget pluggande. Vi har inte så många föreläsningar, så det gäller att kunna läsa på egen hand.

Hur är Borås som studentstad?

– Jag har ju inget att jämföra med – men jag tycker att studentlivet här är både roligt och bra. Sedan jag började engagera mig mer under andra året har min studietid varit mycket roligare.

– Fördelen med Borås är att det är en lite mindre högskola och man får bra kontakt med andra utbildningar. Det tror jag är gynnsamt för framtiden! 

Text: Jennifer Gustavsson

Foto: Anna Sigge

26 mars 2015