Huvudmeny
Textilhögskolan

Varför Högskolan i Borås?

Funderar du på att börja plugga i Borås? Här är sju skäl till varför du ska välja att studera hos oss på Högskolan i Borås.

Utbildning

Hos oss kan du välja bland 59 utbildningsprogram på olika nivåer. Vi erbjuder unika utbildningar inom tio områden, flera av våra utbildningar finns bara hos oss och lockar studenter från hela Sverige. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Underbara Borås

Kulturstaden, idrottsstaden, textilstaden eller shoppingstaden. Ja, kalla den vad du vill. En sak är säker, Borås växer från alla håll och kanter. Här finns allt från mysiga fik till stora shoppingcenter, prisbelönta restauranger till uppskattad kommunikation med närheten till allt. 

En stark högskola

Högskolan i Borås är en av landets starkaste högskolor med framgångsrika utbildnings- och forskningsmiljöer. Högskolan i Borås har idag cirka 12 000 studenter och drygt 700 anställda. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum, i ambitionen finns en satsning på att bli det tredje universitetet i Västsverige.

Nära koppling till näringsliv

Högskolan i Borås har goda samarbeten med det regionala näringslivet, vi arrangerar aktiviteter tillsammans med externa aktörer och studentkår under exempelvis branschträffar, arbetsmarknadsdagar och sittningar. Allt för att du ska få möjligheten att knyta värdefulla kontakter under tiden du studerar, något som förhoppningsvis kan öka dina chanser till jobb.

Unikt och centralt campus

Högskolans campus ligger mitt i stan i slutet av den centrala Allégatan, knappt 10 minuters promenad från resecentrum. På vårt campus hittar du allt du behöver. Förutom lärosalar har vi ett av Sveriges bästa bibliotek, restauranger, caféer och en studentbokhandel.

Bostäder

Sedan flera år pågår ett nära samarbete mellan Högskolan i Borås, Borås Stad och Studentkåren i Borås för att underlätta för dig som student att finna ett bra boende. Här hittar du tips om boende. 

Stöd och hjälp

Under din tid som student kan du t.ex. vända dig till oss om du behöver hjälp med akademiskt skrivande, studieteknik, muntlig presentation, studievägledning, samtalskontakt med kurator, sjuksköterska och studentombudsman eller stöd vid läs- och skrivsvårigheter/dyslexi och andra funktionsnedsättningar.