Snabbnavigation:

Våra utbildningar inom IT


Genrebild över framtid

Ljusa framtidsutsikter för yrken inom IT


Hur ser prognoserna ut? Kommer det vara stor konkurrens om jobben? Här finns en del av den senaste statistiken. Läs om hur man tror arbetsmarknaden ser ut om fem år.
Bild på studenter

Tips och erfarenheter från våra studenter och alumni


Funderar du på att börja plugga hos oss? Här har vi samlat intervjuer med studenter där de berättar om utbildningarna och vad som händer efter examen. Läs intervjuerna här
Bild på programmering

IT som yrke

Vi på Högskolan i Borås har tagit fasta på framtidens behov av människor med IT-kunskap. Därför har vi skapat flera IT-utbildningar, var och en av fokuserad på någon särskild del av den spännvidd av inriktningar som finns.

Här finns något för dig som vill lära dig som vill designa framtidens IT-lösningar, strukturera information eller förena ekonomi och data. Här kan du också utveckla din förmåga analysera verksamheter eller inrikta dig mot programmering och utveckling. 

På den här sidan har vi samlat information som är intressant för dig som är sugen på att jobba med IT. Du kan läsa intervjuer med före detta studenter som nu är ute i arbetslivet, här får du veta mer om dina framtidsutsikter och du kan träffa nuvarande studenter. Här kan du läsa hur mycket din yrkesgrupp tjänar.

Läs mer om våra utbildningar inom IT i listan till vänster.