Huvudmeny

Affärsinformatikutbildningen

Farjam Aghazadeh lockades av dubbla examina och ett år i Kina.

Att få lära känna den kinesiska kulturen på plats och samtidigt bedriva studier känns som en bra kombination.

 

Farjam Aghazadeh

Varför studerar du Affärsinformatikutbildningen?

 Det som lockade mig var den dubbla examen och att det var ett års obligatoriska studier i Kina. Det är en bra erfarenhet att ha studerat i Kina och jag är övertygad om att det kommer att öka mina möjligheter till arbete i framtiden.

Du tillhör den första årskullen på ditt program som åker till Kina. Har utbildningen motsvarat dina förväntningar så här långt?

─ Ja, det har den men det har varit svårare än jag trodde. Det är lätt att tappa tråden i en utbildning eftersom du inte vet vart du är på väg eller förstår varför du läser vissa kurser. Jag har kämpat på och nu är jag på väg till Kina, det känns riktigt bra.

Vad har du för förväntningar på din studietid i Kina?

─ Mina känslor inför vistelsen kan beskrivas med två ord: Nyfiken och nervös. Jag räknar med att växa som människa och uppleva en ny och annorlunda kultur på plats. När det gäller studierna så tror jag nog att det ska fungera ungefär som här. Jag ser också fram emot att möta kinesen i sin vardag. Även om jag har hört att engelskan hos den vanliga kinesen inte är den bästa så tror jag nog att de kinesiska studenterna är mer duktiga på det.

Hur ser dina studier ut under läsåret i Kina?

─ Det är obligatoriska kurser under den första terminen, bland annat i kinesisk kultur och marknadsföring. Den andra terminen är en praktiktermin i Kina, inte nödvändigtvis i Jinan. Att hitta en praktikplats kommer universitetet att hjälpa till med.

Text och foto: Camilla Carlsson

Intervjun gjorde 2013.