Huvudmeny

Högskolan i Borås 40 år

Under hela 2017 firar Högskolan i Borås 40 år. Det är lätt att le när man ser de svartvita fotona med lärare och studenter med utsvängda byxben i enkla lokaler eller de första gigantiska datorerna som upptog hela rum. Men milstolpar är inte alltid glada rubriker om högt söktryck till utbildningar utan också hot om tunga nedläggningskrav och demonstrerande medarbetare.

Efter högskolans första 40 år tittar vi nu tillbaka och gör nedslag i historien. Tre tydliga spår går att tyda: den tuffa kampen de första åren, vändningen med snabb utbyggnad av grundutbildningen under början av 1990-talet och därefter den fantastiska utvecklingen som skett de senaste åren i och med forskningens tillväxt och ambitionerna om att bli det tredje universitetet i Västsverige.

Här på webben får du möta berättelser från studenter, lärare och administrativ personal som gör att vi kommer riktigt nära. En av dessa röster kommer från högskolans nuvarande rektor Björn Brorström. 

Björn Brorström

Få kunde ana den enastående utveckling som skett från det att Högskolan i Borås etablerades 1977. Själv har jag haft förmånen att få vara med sedan 10 år tillbaka och mött ett mycket stort engagemang hos medarbetare att utveckla verksamheten och stärka lärosätet. Och bäst av allt är att jag har mött och möter många studenter som är mycket nöjda med den utbildning vi förmedlar och de förutsättningar vi skapar för ett gott arbetsliv.