Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2011-03-18 11:00

Rätt e-postadress?


Vi vill påminna om att biblioteket enbart skickar påminnelser via e-post för att kräva in försenade böcker eller informera om att böcker fått förkortad lånetid på grund av kö. Därför är det viktigt att vi har rätt e-postadress till dig och att du kollar din e-post regelbundet.

När du hämtar ut ditt lånekort är det din studentmail på högskolan som används om du inte särskilt ber om att få använda en annan adress.  Du kan se vilken adress som är registrerad på dig genom att logga in på www.hb.se/blr - Mina lån och klicka på den blåa knappen Personlig information.

Om du vet med dig att du inte brukar använda din studentmail (t.ex. S110817@student.hb.se) föreslår vi att du gör en av följande saker:

  1. Meddelar vilken e-postadress du vill använda till biblioteket@hb.se eller genom att kontakta informationspunkterna i biblioteket
  2. Vidarebefordrar din googlemail (studentmail) till det mailkonto du använder, information om hur du gör hittar du på googles hjälpsidor.

På detta sätt kan du vara säker på att all information når dig och du slipper få faktura på böcker i onödan. Notera dock att det alltid är ditt ansvar att lämna böckerna i tid, påminnelser är en tjänst vi erbjuder för att göra det lättare för dig.

Du kan även logga in på Mina lån för att se dina aktuella lån.

Lånetider

Kursböcker – 14-dagarslån med möjlighet att låna om ifall ingen står på kö.

Övrig litteratur – 14-90-dagarslån vilket innebär följande:
14 dagar är den garanterade lånetiden men du har möjlighet att behålla boken i upp till 90 dagar om den inte reserveras av någon annan. Om boken reserveras förkortas lånetiden och du meddelas om detta via den e-postadress som finns i bibliotekets system. Det kan alltså vara så att du bara får ha boken i 14 dagar. 90 dagar är maximal lånetid och du kan inte låna om boken därefter.


 

Text: Sara Hellberg