Huvudmeny

Akademisk högtid

Högskolan i Borås arrangerar årligen en akademisk högtid med professorsinstallation och doktorspromotion. Årets ceremoni äger rum fredagen den 3 maj och inkluderar även en rektorsinstallation. 

Under den ceremoniella högtiden kommer rektor Mats Tinnsten att installeras, därefter installeras högskolans nya professorer i sina nya ämbeten varefter de nya doktorerna promoveras. Docentutnämningar och det pedagogiska priset delas också ut.

Ceremonin

Som medarbetare är du välkommen att besöka ceremonin. Den tar ungefär 1½ timme, och det är inget gemensamt mingel efter ceremonin. Ingen anmälan krävs. 

För din information: Det kan förekomma fotografering och filmning under både ceremoni och installationsföreläsningar. Detta för att samla in material till kommande nyheter, marknadsföring etc. 

Datum: 3 maj
Tid: 15:00 (vänligen ta plats i lokalen senast 14:50)
Plats: Borås Kongress
Klädkod: Valfri klädsel, men tänk gärna på att det är en viktig högtid för de involverade och visa hänsyn till detta.

Disputerade medarbetare är välkomna att delta i processionen (högtidsdräkt krävs). 

Installationsföreläsningar

Dagen innan ceremonin håller de nya professorerna sina installationsföreläsningar. Efter föreläsningarna blir det ett gemensamt mingel. Föreläsningarna är öppna för alla, men vi uppskattar en anmälan för att kunna beräkna tilltugg vid minglet. 

Datum: 2 maj
Tid: Från 13:15 resp. 14:00
Plats: Vestindien, Textile Fashion Center

Se program och anmäl dig senast 24 april.

Ta del av högtidsskriften från årets akademiska högtid