Huvudmeny

2017-11-22 09:00

Utvecklingsdagar med twist – Grace fick bebis på hotellet


Utvecklingsdagarna 9-10 november i Varberg för medarbetarna på Akademistöd blev inte som gravida Grace Zhe Gu, hade väntat sig. Mitt i natten bestämde sig bebisen för att komma ut.

Grace Zhe Gu och Dexter.Gravid i 37:e veckan räknade hon med att i lugn och ro kunna vara med på utvecklingsdagarna för att dagen efter gå på mammaledighet fram till beräknad förlossning den 26 november. Så blev det nu inte. För mitt i natten bestämde sig bebisen för att komma. Och det gick fort, så fort att hon inte hann ta sig in till BB.

Hon bad receptionen på Varbers kusthotell om hjälp att ringa efter en taxi och försökte plocka ihop sina grejer för att åka till sjukhuset. Men hon hann inte. Ensam tog hon sig igenom förlossningen på hotellrummet och födde en liten kille.

– Jag kollade att han var okej och satte mig på sängen och väntade på ambulansen som sedan tog mig till sjukhuset, berättar hon.

Händelsen väckte stor uppmärksamhet, inte minst i media. Då hann hon inte reflektera, men nu några dagar senare tänker hon en del på hur det kunde ha gått.

– Jag är bara glad att allt gick bra, säger hon.

Grace Zhe Gu 
Jobbar som: Internationell koordinator på Akademistöd
Familj: Sambo Fredrik och två söner, Sigge, 3 år, och nyfödde Dexter

Så här en dryg vecka efter händelsen är Grace hemma med familjen igen och försöker komma in i en ny vardag.

– Nu ska jag bara försöka komma in i nya rutiner och lära känna vår nya familjemedlem.

Första dagarna efter nedkomsten har många hälsningar strömmat in. Grace tackar alla för både presenter och gratulationer.

Lille nyfödde Dexter som bebisen heter var 3 285 gram tung och 48 centimeter lång när han kom natten till den 9 november.

Text: Solveig Klug
Foto: Privat