Huvudmeny

Föreningar och fackliga organisationer

På denna sida listas fackliga organisationer som är representerade vid högskolan samt de föreningar som finns för anställda.

Fackliga organisationer som finns representerade vid Högskolan i Borås

Föreningar för de anställda

Fritidsföreningen Yggdrasil

Målsättningen med fritidsföreningen är att högskolans personal ska träffas över akademi- och avdelningsgränser för att hitta på roliga aktiviteter. 

Konstföreningen Balder

 

Konstföreningen Balder ordnar bland annat guidade visningar på muséer och konstvandringar i stadsmiljö. Föreningen brukar också regelbundet uppmärksamma den konst som finns i Högskolan i Borås lokaler. Varje år anordnas i samband med årsmötet ett uppskattat konstlotteri. Merparten av vinsterna inhandlas hos lokalt verksamma konstnärer. Styrelsen har ambitionen att många material, stilar och tekniker ska vara representerade bland vinsterna. 

 

Ordförande: Jonas Andersson

Veteranklubben

Veteranklubben är en ideell förening med syfte att vara ett socialt nätverk mellan medlemmarna sinsemellan och mellan medlemmarna och högskolan. Medlem kan du bli som pensionär från Högskolan i Borås eller om du arbetat en längre tid vid högskolan men lämnat före pensionering. Vid fler frågor är du välkommen att höra av dig till veteranklubben@hb.se