Huvudmeny
Närbild på händer som skriver på en bärbar dator

Inköp av IT-utrustning

Campusservice och IT samordnar inköp av IT-utrustning till akademier och enheter inom Högskolan i Borås.

Vid beställning av dator, läsplatta, mobiltelefon och datortillbehör måste en rekvisitionsblankett för inköp av IT-utrustning fyllas i och skrivas under av akademichef eller enhetschef. Denna lämnas sedan till Campusservice och IT som ombesörjer beställningen. Rekvisition för IT-utrustning hittar du i Blankettarkivet.

Vi har tagit fram ett antal modeller på stationära och bärbara datorer. Vi har valt modeller som håller hög kvalitet, hög driftssäkerhet, har på-platsen garanti och ligger i en prestandaklass hög nog för att kunna hantera de allra flesta behov här på högskolan.

Priset baseras på uppskattat inköp under året vilket ger ett bättre pris, för prisuppgift kontakta campusservice@hb.se. Om det inte finns speciella skäl är det en fördel att hålla sig till de rekommenderade systemen då det underlättar både drift och support med en likvärdig datorpark.

Det tar cirka tre veckor från beställning av dator till leverans och installation.

 

Vi håller på att ta in nya modeller på bärbara och stationära datorer, dom nya modellerna kommer att läggas upp här inom kort.

 

Surfplatta

 

iPad air

iPad

Wi-Fi eller Wi-Fi + 3G

Vid beställning av Ipad kan du välja mellan endast trådlös anslutning (Wi-Fi) eller trådlös anslutning samt 3G (Wi-Fi + 3G) som gör att du kan ansluta via 3G. Denna anslutning kräver ett abonnemang. Det går inte att i efterhand beställa till plats för SIM-kort om du valt en iPad med trådlös anslutning.

Lagring
Du kan välja mellan 16GB, 64GB eller 128GB lagringsutrymme. För normalanvändaren rekommenderar vi 16GB.