Huvudmeny

Lunch & Learn

Grants and Innovation Office (GIO) anordnar lunchseminarier. Välkommen!

Två gånger per termin bjuder GIO in till lunchseminarier med olika teman. Seminarierna lyfter viktiga frågor kring genomförande och implementering av din forskning.

Anmälan till seminarierna öppnar ett par veckor innan varje tillfälle och görs på den engelska webbsidan för Lunch & Learn.

21 Maj: In the head of an evaluator

Syftet med seminariet är att ge en inblick i utvärderingsprocessen för forskningsansökningar och hur utvärderarna gör sina bedömningar. Seminariet kommer att reflektera över vad som krävs för att få bra resultat utifrån utvärderingskriterierna, vad högt rankade förslag har gemensamt och vilka fallgropar man kan undvika. Det kommer att finnas gott om tid att ställa frågor.

Seminariet är ett utmärkt tillfälle för att få en insikt i vad det är som gör att ansökan sticker ut och därmed en inblick i hur man presenterar sin ansökan på ett övertygande sätt.Seminariet leds av professor Tobias Richards som har varit bedömare för VR och docent Peter Ahlström som har bedömt ansökningar till Marie-Skłodowska-Curie Actions.

Tid: 12:00–12:45
Lokal: D307

Anmälan senast 16 maj (anmälningsformulär på engelska webben)

Kontakt: Peter Klason

17 September: Social Innovation

Vad menar vi med "social innovation"? Enligt klassisk definition ska innovation leda till något konkret såsom patent, nya företag och arbetstillfällen. Social innovation sträcker sig bortom detta då dess huvudsakliga syfte inte i första hand är kommersiellt, utan strävar mot att möta miljömässiga och sociala behov. Nya produkter, tjänster, metoder, affärsmodeller eller arbetsstrategier som bidrar till ett bättre och mer hållbart samhälle. på detta seminaroum förklarar vi de olika aspekterna av social innovation, inklusive finansieringsmöjligheter, och vi ger bland annat exempel från Högskolan i Borås.

Tid: 12:00–12:45
Plats: Science Park Borås, våning 2.5, Textile Fashion Center

Anmälan senast 11 september (anmälningsformulär på engelska webben)

Kontakt: Stefan Dahlin

26 November (preliminärt): How to lobby for your research and influence future calls


Mer information kommer.

Tid: 12:00–12:45

Anmälan: Öppnar senare

Kontakt: Stefan Dahlin