Huvudmeny

Betalkort

I stället för reseförskott rekommenderar högskolan sina anställda att använda sig av ett företagsupphandlat betalkort från Eurocard.

Kortet är personligt och innehavaren är betalningsansvarig. Fakturering sker från kortföretaget en gång per månad på utnyttjad summa. Kortet kan användas som vilket betalkort som helst. Man kan alltså använda det för betalning i restauranger och butiker, men man kan även ta ut pengar på det i en uttagsautomat. Fyll i ansökan och lämna till HR-Lön. På Eurocards hemsida (extern länk) finns ytterligare information om kortet. Kortet heter Eurocard Corporate Gold och du behöver inte betala någon årsavgift.

Reseförskott

Reseförskott betalas endast undantagsvis ut till resenär. Reseförskottet betalas högst ut med belopp för uppskattat traktamente och hotellkostnad. Då skäl föreligger för användande av reseförskott gäller följande:

  • Anställda har rätt att högst en månad före planerad tjänsteresa få reseförskott.
  • Reseförskott regleras i samband med utbetalning av reseersättning. För överskjutande förskottsbelopp görs avdrag på lönen.
  • Om reseräkning inte har inlämnats 3 månader efter tjänsteresans slut görs avdrag för hela reseförskottet på nästkommande lön.