Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

PUHB logotyp

Högskolepedagogik

Högskolepedagogisk kompetensutveckling är till för dig som undervisar vid Högskolan i Borås. Du kan till exempel vara ny lärare, erfaren lärare, doktorand, professor eller bibliotekarie.

Kontinuerlig kompetensutveckling av lärares pedagogiska skicklighet bidrar till utbildning med hög kvalité. Pedagogisk skicklighet är därmed ett krav för tillsvidareanställning som lärare vid Högskolan i Borås. Minst tio veckors högskolepedagogisk utbildning (eller motsvarande kunskaper) ingår som en del av pedagogisk skicklighet.

Sektionen för utveckling och forskning (PUF) erbjuder utbildningar och aktiviteter för de medarbetare som vill utveckla sin pedagogiska kunnighet och medvetenhet. Varje höst startar den högskolepedagogiska grundutbildningen. För den som vill utveckla sin pedagogiska kompetens ytterligare erbjuds också tematiska fördjupningskurser, workshoppar och seminarier. Se hela utbudet under fliken "Utbildning".

Om du har funderingar eller synpunkter som rör högskolepedagogik, kontakta Marie Wannberg.

PUHB logo