Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Tjänsteresor

På dessa sidor hittar du allt du behöver veta om tjänsteresor.

Viktig information om tjänsteresor med anledning av coronautbrottet

Högskolan har sedan tidigare fattat beslut om att alla internationella tjänsteresor ställs in och att alla planerade besök från internationella samarbetspartners/gäster avbokas. Även avrådan från inrikes tjänstresor gäller.

Viktig information med anledning av utbrottet av coronaviruset: Håll dig uppdaterad på högskolans webbsida med information riktad till dig som är anställd. 

Har du en internationell tjänsteresa bokad under den närmaste tiden så avboka den enligt informationen nedan. Tågresor inom Sverige avbokar du också enligt informationen nedan.

Många flygbolag, hotell och tågoperatörer har utfärdat flexibla resepolicyer, som till exempel erbjuder avgiftsfri avbokning eller ändring av bokade resor, med förbehåll för gällande regler och villkor.

Kundservice Egencia

Egencia har en hög arbetsbelastning just nu. För att underlätta handläggningen av ditt ärende bör du prioritera att skicka ett mejl när det gäller ärenden som inte är akuta. Använd tydliga ämnesrader så kan Egencia identifiera innehållet snabbare.

Det är i dagsläget inte brådskande att avboka flighter som ligger långt fram i tiden utan fokusera på de som är mer akuta avbokningar. Flygbolag flyttar hela tiden fram datum för ombokning och avbokning. 

Egencia kan inte boka om tågresor.

Kontaktuppgifter Egencia 

Ombokning av SJ:s ej ombokningsbara biljetter

SJ har beslutat att "ej ombokningsbara" biljetter kan ombokas. Observera att detta i nuläget gäller detta bokade resor med avgång till och med 19 april. 

  • Avboka din resa på https://www.sj.se/sv/sok-bokning.html#/
  • Ditt biljettnummer förses med ett ombokningsvärde giltigt i 180 dagar. Spara biljettnumret.
  • Kontakta Egencias kundtjänst för att använda ombokningsvärdet. Uppge biljettnummer.
  • Egencias ordinarie servicearvode för tågbokning via personlig service gäller.
  • Detta gäller i nuläget bokade resor med avgång till och med 19 april.
  • Ändringar i regler kan ske. Egencia följer SJ:s direktiv om biljetthantering.

Ombokning av MTRX ej ombokningsbara biljetter

Ta del av MTRX:s information (extern länk)

 


 

Generella regler och riktlinjer

Ta del av högskolans Mötes- och resepolicy (pdf) samt Regler för tjänsteresor och representation (pdf) samt bilaga om leverantörer och beloppsgränser (pdf) innan du bokar din tjänsteresa. Högskolans medarbetare ska även följa Utrikesdepartementets avrådan från resa till vissa länder.