Huvudmeny

Praktisk information 

För att ditt utbyte eller projekt ska bli så bra som möjligt är det viktigt att planera det i god tid. På denna sida har vi samlat praktisk information inför ditt utbyte.

Chefens godkännande

Du måste naturligtvis tala med din chef i god tid och få dennes godkännande för utbytet.

Boka resa

Observera att ett utbyte är en tjänsteresa och att den ska bokas via högskolans avtal med resebyråer. Då är det enkelt att få ordning på ansvar och rättigheter och att få hjälp vid problem under resan.

Försäkring

Högskolans anställda är försäkrade under inrikes och utrikes tjänsteresor via en samlingsförsäkring som högskolan tecknar hos Kammarkollegiet. Du kan läsa om Tjänstereseförsäkringen på Kammarkollegiets webbplats. Kontakta HR för att få ett försäkringskort när du reser utomlands.

Inresande utbytespersonal till Högskolan i Borås har ingen generell försäkring från högskolan men kan försäkras via Kammarkollegiets Grupp- och Individförsäkring. Kostnaden för försäkringen bärs i allmänhet av den enhet eller det projekt som tar emot utbytet. Kontakta HR för mer information.

Informationsmaterial

Det finns en del information om högskolan på engelska i form av trycksaker och powerpointpresentationer. Kontakta högskolans internationella koordinatorer för mer information.

Utbytesblogg

Läs gärna vår blogg Personal på utbyte. Där bloggar personal som fått utbytesstipendium från sina besök vid något av våra partnerlärosäten.