Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Tips för eventuellt distansarbete

Här samlar vi verktyg och tips som kan underlätta din distansundervisning eller eventuellt arbete hemifrån. 

Webbsidan är uppdateras löpande med nya tips! 

Vi tipsar också via händelser på högskolans instagramkonto "jobbarpahogskolaniboras" - särskilt om vi får tips med kort varsel, så följ oss där!

På sidan finns följande rubriker:


Tips kring distansundervisning

Nu finns kursen "Att arbeta som lärare", en grundläggande lärarutbildning i PING PONG. Följ anvisningarna så får du tillgång till en överskådlig och matnyttig aktivitet! Till kursen i PING PONG (extern länk till PING PONG)

Via PUF:s aktivitet i PING PONG har du chans att få tips och råd kring distansundervisning. Aktiviteten i PING PONG heter "Distansutbildning PING PONG" och alla anställda har tillgång till den. Till aktiviteten i PING PONG (extern länk)

Hur lärare vid HB kan förbereda sig för distansundervisning - I Föreläsningar (pdf)

Manual för lärare som behöver stöd att skapa tester i PING PONG som ersättning för olika typer av examinationer (extern länk till manual i PING PONG)

Zoom-Canvas-Kaltura Café

Frivilliga från Sveriges lärosäten som tillsammans hjälper till att introducera och förklara de olika verktygen Zoom, Canvas och Kaltura och vad man ska tänka på när man ställer om från campusundervisning. Fria webinar och resurser. Länken kräver SSO-inloggning. Direkt till Zoom-Canvas-Kaltura Café (extern länk)

Nationell Facebook-grupp med tips kring digital omställning

Nätverket för IT i högre utbildning har startat Facebook-gruppen "Digital omställning i högre utbildning NU" där alla lärare har möjlighet att hjälpa varandra i omställningen till nätbaserad undervisning. Där finns även länkar till andra sidor. Direkt till Facebook-gruppen


Tips för distansarbete

Digitalt fikarum för alla 

Nu har vi öppnat upp ett stående digitalt fikarum/lounge som är tillgängligt för alla medarbetare via Zoom. Välkommen att titta in och träffa dina kollegor (extern länk till Zoom) 

Har du varit inloggad på Zoom tidigare, klicka på länken så kommer du direkt till loungen.

Har du inte varit inloggad på Zoom tidigare så måste du först starta Zoom enligt den instruktion som finns i lathunden på denna webbsida. 

Du kan också logga in via https://hb-se.zoom.us första gången.

Att tänka på när du arbetar hemma

Missa inte dessa tips för dig som jobbar hemma


Verktyg för distansarbete

Box

En molnbaserad fillagrings- och synkroniseringstjänst från Sunet tillgänglig för anställda.

Information om Box

HB Play

HB Play är en tjänst för att hantera och spela in video, tillgänglig för anställda vid Högskolan i Borås. Du kan till exempel använda HB Play för att spela in föreläsningar.

Information om HB Play

Netstorage

Temporärt går det att komma åt G: via: netstorage.hb.se

Information om Netstorage

Zoom

Zoom är högskolans system för distansundervisning och videokonferens. 

Information om Zoom inklusive videoklipp samt lathund för systemet 

Om du, efter att ha kollat på videoklipp och läst lathunden, har några frågor kontakta Ramon Garrote så kan ni bestämma en tid då kan träffas via Zoom genom att logga in i rummet ZOOM UTBILDNING-SUPPORTKontaktuppgifter till Ramon Garrote.

Anmälan till nyinsatta utbildningstillfällen i Zoom


Övergripande system A-Ö

Ta del av en lista över högskolans övergripande system, deras uppgift, hur du hittar dem samt mer information.  För system markerade med * kan du logga in med dina vanliga användaruppgifter.