Huvudmeny
Megafon

Information och marknadsföring

Här finner du information om hur vi kan hjälpa dig med information och marknadsföring för/under ditt evenemang. Du kanske vill gå ut med en inbjudan, nå ut på sociala medier och få hjälp med program och affischer.

Inbjudan

Du kan få hjälp av avdelningen Kommunikation med att professionellt utforma ditt inbjudningsmaterial. Kommunikation kan även hjälpa till med att skapa en webbsida för ditt evenemang och anmälningsformulär via denna.

Ska du gå ut med en inbjudan internt på högskolan är det bra att tänka på att många anställda vid högskolan inte disponerar sin arbetstid fritt. Det räcker inte med att sända en inbjudan till alla, utan det kan vara nödvändigt att kontakta berörda arbetsledare. Campusservice och  IT kan dela ut tryckt material i alla anställdas postfack, det är dock i de flesta fall bättre att sprida information elektroniskt. Kommunikation kan hjälpa dig med e-postutskick till alla anställda.

Informationsmaterial

Till ett evenemang kan det finnas en mängd olika trycksaker som kan vara bra att ha. Kanske behöver du ett program över dagen att trycka upp? En affisch till dörren? Kontakta Kommunikation via kommunikation@hb.se för att få hjälp med de trycksaker som kan behövas.

Upptryckning av dokumentation ordnas som övrigt tryck på Campusservice och IT. Vill du ha en professionellt utformad skrift, kontakta Kommunikation via kommunikation@hb.se.
Generellt informationsmaterial om högskolan hämtas i högskolans reception, hos din akademikommunikatör eller beställs via campusservice@hb.se.

Namnskyltar

Du kan skapa namnskyltar (82x106 mm) med hjälp av vårt produktionsverktyg. Skyltarna kan skrivas ut i en skrivare och klippas till för hand eller tryckas samt skäras på Responstryck. Att trycka namnskyltar kostar ca 1000 kr för 100 stycken. Räkna med en trycktid om 4 arbetsdagar. Kontakta kommunikation@hb.se för hjälp med tryck.

Föredrar du ett mindre format så kan du använda en Word-mall för nedladdning. Typsnittet i mallen är Trade Gothic, vårt typsnitt för rubriker, och ska användas. I undantagsfall kan Arial användas om du inte har Trade Gothic.

Vid eventuella frågor om mallen, kontakta kommunikation@hb.se

Informationskanaler

Kommunikation kan ordna med traditionellt pressarbete, t.ex. pressmeddelanden och nyheter på högskolans webbplats. Kontakta kommunikation@hb.se i god tid för att planera.

Kommunikation ordnar också med information på högskolans tv-skärmar i entréerna. Lägg upp information om eventet i kalendariet så ordnar vi att information om ditt event visas på tv-skärmarna.

Det kan också vara av värde att använda sociala medier på olika sätt. Det är t.ex. bra att bestämma, och informera om, en officiell #hashtag för evenemanget (att använda på twitter). Kontakta gärna Kommunikation för att få stöd i arbetet med sociala medier.

Glöm inte heller att lägga in din aktivitet i högskolans kalendarium.